Fudbal

Milan Zarić

28. 09. 2020. 19:51 0

Sadik i Suma probili bedem, Partizan pregrmeo Bačku

Fudbaleri Partizana uspeli su barem malo da zaleče rane posle eliminacije u kvalifikacijama za Ligu Evrope od Šarlroa, pošto su u poslednjem meču devetog kola Superlige Srbije posle dosta muke savladali Bačku sa 2:1.

Crno-beli su duel sa povratnikom u elitni rang dočekali u lošoj atmosferi, budući da su posle samo tri meča okončali evropsku misiju za ovu sezonu. Stoga je ekipa iz Humske želela pošto-poto da pokaže da je ta utakmica iz Belgije ostala iza njih, pa je Aleksandar Stanojević Bačkoj suprotstavio najjači tim.

Napali su goste Sadik, Marković, Natho, Suma, međutim ni ovakva ofanzivna postava nije u prvom poluvremenu mogla da donese prevagu. Sve što su crno-beli uspeli da urade jeste da zaprete preko Lazara Markovića, u jednoj situaciji je komplikovao Umar Sadik, a sve to je bilo premalo za prvo poluvremen meča protiv Bačke.

Međutim, situacija se promenila u nastavku, ušao je u igru Lutovac i značajno promenio stanje na terenu, jer je uneo neopohodnu svežinu. I nije se dugo čekalo na promenu rezultata, svega četiri minuta u nastavku.

Naime, igrao se 49. minut, kada je Sejduba Suma imao mnogo prostora na levoj strani. Bio je neometan, uposlio je Sadika, koji je glavom zatresao mrežu protivnika i tako je doneo prednost crno-belima.

Imao je nigerijski napadač šansu da duplira prednost u 58. minutu, kada je uzeo loptu posle greške protivničkih defanzivaca, ali umesto da šutira, odlučio se za dribling, kada je propuštena šansa da se ode na 2:0.

Ipak, ono što su tada crno-beli propustili, nisu u 61. minutu, kada se mreže gostiju ponovo zatresla. Posle centaršuta Lazara Markovića loše se u kaznenom prostoru snašao Tomović, koji je postigao autogol.

Činilo se da je tada sve gotovo, međutim nisu se gosti iz Bačke Palanke predavali i za takvu igru je stigla nagrada. To se desilo u 77. minutu, kada se Krsto Đorđević posle dva odlična driblinga izborio za prostor, zatim raspalio po lopti i sa distance je matirao Aleksandra Popovića.

Međutim, igrači Bačke do kraja meča nisu uspeli da dođu do još jednog gola i iznenađenja, iako su svim silama pokušali, pa su praznih šaka napustili Humsku.

Partizan se ovim trijumfom učvrstio na drugom mestu sa 21 bodom (ima šest manje od lidera Crvene zvezde), dok je Bačka na 16. poziciji sa šest bodova, koliko imaju Rad i Zlatibor.

PARTIZAN - BAČKA 2:1 (0:0)

Stadion: FK Partizan. Igrano bez navijača. Strelci: Sadik u 49. i Tomović (autogol) u 61. minutu za Partizan, a Đorđević u 78. za Bačku. Sudija: Nenad Minaković.

Partizan: Popović – Miljković, Vitas, Banjak, Urošević – Zdjelar, Natho (od 61. Šćekić) – Marković (od 75. Čolić), Suma (od 89. Pavlović), D. Stojković (od 46. Lutovac) – Sadik (od 89. Matić).

Bačka: Milojević – Veselinović, Klisura, Zdravković (od 13. Tomović), Jovanović – Eskić, Škorić – Pantić, S. Stojanović, Njamculović (od 63. Zličić) – Ratković (od 63. Đorđević).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Majska sačekuša

Zoran Živković [08.05.2024.]




Video dana

Uništitelj

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati