Fudbal

Milan Zarić

24. 09. 2020. 22:29 0

KRAH Ispala i Vojvodina iz Evrope!

Srbija je ostala sa samo jednim klubom u plej-ofu Lige Evrope, pošto je posle Partizana, iz Evrope ispala i Vojvodina. Novosađani su pružili jak otpor, ali su na kraju nakon produžetaka ispali od Standarda porazom od 1:2. Standard će u plej-ofu igrati protiv mađarskog Fehervara.

Fudbaleri Vojvodine su u Liježu odigrali prvi evropski meč ove sezone, i to kako! Hrabro, otresito, bez pardona i već od prvog minuta se jasno moglo naslutiti da se neće povući i dozvoliti Standardu da dominira i pita se za sve na terenu.

Novosađani su od starta meča dobro stajali na terenu, znali su u prvom poluvremenu i da zaprete Belgijancima, koji su, pak, imali blagu terensku inicijativu. Međutim, golova u prvom poluvremenu nije bilo, pa je Voša na ulasku u drugi deo meča imala aktivan rezultat.

Ali, to se promenilo već posle minut i po igre u drugom delu, kada je za izabranike Nenada Lalatovića usledio hladan tuš. Petar Bojić, jedan od najagilnijih igrača Vojvodine, neoprezno je startovao na Gavoriju, koji je pao, a sudija je pokazao na belu tačku.

Odgovornost je preuzeo Avenati, koji je bio neumoljiv sa penala, te je tako doneo prednost Standardu i poveo ga je ka plasmanu u plej-of. Ali se čekao odgovor Vojvodine.

On nije došao odmah, jer je primljeni gol očigledno demoralisao "lale", koji su znatno lošije stajali na terenu nego u prvom poluvremenu. Međutim, bili su svesni da je razlika samo jedan gol, tako da je i sitnica mogla potpuno da promeni meč.

Tako je Miljan Vukadinović ozbiljno pretio u 73. minutu, ali je posle prodora lopta okrznula prečku. Nisu tada imali sreće Novosađani, ali jesu sedam minuta kasnije, kada je rezultat bio izjednačen.

Uspela je Voša da se vrati, Petar Bojić je uspeo da se iskupi za napravljen penal, pa je golom doneo egal i, ispostavilo se kasnije, obezbedio svom timu produžetke. Jeste Čović imao veliku šansu da donese pobedu, ali mu je golman Standarda odbranio, pa je pobednik morao da bude odlučen u dodatnih 30 minuta.

Međutim, produžeci nisu dobro počeli za Novosađane, koji su u 91. minutu primili gol, kada je Amala matirao goste, pa su "lale" ponovo morale da jure zaostatak. Novosđani su imali vremena da se nekako vrate na meč, jer je vremena bilo, međutim izabranici Nenada Lalatovića nisu uspeli da ugroze Belgijance do kraja prvog produžetka.

Vojvodina je u drugom produžetku pokuašala, napala je još jače Standard, imala je i jednu dobru šansu kada je protivnički defanzivac izbio loptu sa linije, pa su na kraju Novosađani morali da se pomire sa eliminacijom. Ostaje žal, jer su gosti platili ceh padu koncentracije početkom drugog poluvremena i prvog produžetka, pa su pognute glave napustili teren.

KVALIFIKACIJE ZA LIGU EVROPE, 3. KOLO

SREDA

Apolon - Leh 0:5 (0:1)

ČETVRTAK

Ararat - Celje 1:0 pp (0:0)
KuPS - Suduva 2:0 (1:0)
Fehervar - Rems penalima 4:1 (0:0)
Plzen - Senderjiske 3:0 (2:0)
Rostov - Makabi Haifa 1:2 (1:1)
Bešiktaš - Rio Ave penalima 2:4 (1:1, 1:0)
Šarlroa - Partizan 2:1 pp (1:1, 1:0)
CSKA Sofija - B36 Toršavn 3:1 (2:0)
Đurgarden - Kluž 0:1 (0:0)
Florijana - Flora penalima 2:4 (0:0)
Malme - Lokomotiva Zagreb 5:0 (3:0)
Mura - PSV 1:5 (1:2)
Riga - Seltik 0:1 (0:0)
Rozenborg - Alanja 1:0 (0:0)
FCSB - Liberec 0:2 (0:0)
Hapoel Ber Ševa - Madervel 3:0 (1:0)
APOEL - Zrinjski penalima 4:2 (2:2, 2:1)
Kopenhagen - Pjast 3:0 (1:0)
Galatasaraj - Hajduk Split 2:0 (0:0)
Granada - Lokomotiva Tbilisi 2:0 (0:0)
Klaksvik - Dinamo Tbilisi 6:1 (1:0)
Šerif - Dandalk penalima 3:5 (1:1, 1:1)
Sarajevo - Budućnost 2:1 (1:1)
Škendija - Totenhem 1:3 (0:1)
Standard - Vojvodina 2:1 pp (1:1, 0:0)
Volfzburg - Desna 2:0 (1:0)
Milan - Bodo Glimt 3:2 (2:1)
Bazel - Anortozis 3:2 (3:1)
LASK - Dunajska Streda 7:0 (2:0)
Legija - Drita 2:0 (2:0)
Sent Galen - AEK 0:1 (0:0)
Sporting - Aberdin 1:0 (1:0)
Viljem - Rendžers 0:4 (0:2)
Rijeka - Kolos 2:0 pp (0:0)

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Uhvatiću te kad tad

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati