Fudbal

S. I.

23. 09. 2020. 15:36 0

NESALOMIV U 54. Deda Mijura najstariji fudbaler u istoriji

Kapa dole, Kazujoši Mijura nadmašio je Barija Duzbrija sa Grenlanda i postao je najstariji aktivni profesionalni fudbaler na planeti jer je na današnjoj utakmici Džej lige imao 53 godine, šest meseci i 28 dana.

Sigurno najpoznatiji i najpopularniji fudbaler Japana i dalje igra za Jokohamu, ove sezone po povratku u elitu ga u timu nije bilo sve do današnjeg meča sa Kavasakijem (2:3) gde je na terenu proveo 56 minuta, a samim tim oborio rekord jer je Duzberi 2003. godine, kad je predstao da igra za "Šark" na Grenlandu imao 52 godine i 11 meseci. Treći najdugovečniji je Žorž Vea koji je u Liberiji igrao sa 51 godinom i 345 dana, a četvrti fudbaler koji je pregurao 50 godina u elitnom rangu je Kejt Jon (Santa Helan) koji je prošle godine okončao karijeru sa 50 godina i 212 dana.

Mijura je rođen 26. februara 1967. godine i Šizuoki, 1982. je odlučio da napusti dom i proba da postane profesionalni fudbaler u Brazilu. I uspeo je u tome, igrao za Santos, Palmeiras, Koritibu, Santos, da bi uzlet počeo od povratka u Verdi Kavasaki, Mundijala 1994, 1998. Imao je evropski izlet u Đenovu, bio atrakcija u Dinamu iz Zagreba, a onda se vratio u Japan. Igrao za Kjoto, Vizel Kobem, od 2015. je u Jokohami. Početkom avgusta je sa 53 godne, pet meseci i 10 dana postao najstariji igrač Japana u kup takmičenjima. A, danas se posle 12 godina u Drugoj ligi, vratio rekordom u Džej ligu.

A, ofanziva Jokohame je danas imala 142 godine: Mijura 52, Nakamura 42, Macui 39!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati