Fudbal

Direktno.rs

22. 09. 2020. 16:45 0

NE IGRA NOVAC U Evropi moramo biti zveri

"Standard je favorit, ali nije veći klub od Vojvodine. Mi ne idemo tamo da bismo odigrali meć, već da izbacimo Belgijance, biće teško ali moramo tako da razmišljamo a igrači na terenu moraju da budu zveri, gladni uspeha", kaže trener Novosađana Nenad Lalatović u najavi trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope koji naš tim u četvrtak od 20.00 časova igra u Belgiji.

Članovi ekspedicije Vojvodine koji će putovati sutra u Belgiju uradio je rano jutros neophodno testiranje na korona virus.

– Ja sam evropske utakmice imao i kao igrač i kao trener, ali neki naši igrači nikada nisu igrali u Evropi. To su specifične utakmice sa vrlo kvalitetnim protivnicima, protiv kojih ne možete da igrate u Superligi. O Standardu ne treba trošiti reči. Bili su 10 puta prvaci Belgije i imaju mnogo reprezentativaca. Imaju svoj kvalitet, igraju kod kuće i trenutno su drugi na tabeli. Odmarali su neke igrače zbog nas, jer očito su nas ozbiljno shvatili, što mi je drago – kaže Lalatović - Standard je apsolutni favorit, ali to je bila i Astana protiv Budućnosti, pa je Budućnost pobedila u gostima. Standard nije ništa veći klub od Vojvodine, koja ima svoju tradiciju i koja ne treba da se plaši ikoga. Naravno, po budžetu su ispred nas, ali ovakve utakmice ne igraju pare. Naši igrači moraju da pokažu da imaju veću želju od fudbalera Standarda. Ako žele da obezbede svoju egzistenciju, na ovakvom meču moraju da pokažu da to zaslužuju. Ne idemo tamo samo da bismo odigrali, već se i u glavi i na treninzima spremamo da izbacimo Standard. Biće teško, ali tako moramo da razmišljamo. Igrači na terenu moraju biti zveri, gladni uspeha.

Šef stručnog štaba Vojvodine je vrlo dobro upoznat sa kvalitetima belgijskog tima, a na put sigurno ne idu povređeni Simić i Topić.

– Najveći pritisak očekujem na našu zadnju liniju. Oni igraju apsolutno napadački fudbal. Krilni igrači im igraju kao dva polušpica i ulaze unutra na kontra nogu, bekovi su im krila, a zadnji vezni se spušta i igraju sa trojicom pozadi. Napravili smo dobru analizu i oni neće moći da me iznenade, ali individualno su jako dobri i jednim potezom mogu da reše utakmicu. Motorički su sjajni, brzi i tehnički odlično potkovani. Na poslednjem meču su imali 90 posto tačnih dodavanja.

"Lale" je poznat kao vrhunski motivator, ali za duel sa Standardom nije morao mnogo da se trudi na tom planu.

– Problem je motivisati igrača protiv manjih klubova, a protiv ovako velikog, moja motivacija im nije potrebna. Treba im samo da im kažem šta taktički očekujem od njih. Taj meč njima menja život, kao i njihovim porodicama. Moj najveći uspeh je kad mogu da pomognem svom ocu i bratu, odnosno da svojoj deci dam ono što mi traže. To je uspeh svakog čoveka i oni taj uspeh imaju. Pobedite i promenićete život ne samo sebi, već i vašoj porodici. To je moja poruka za njih – kaže Lalatović.

Utakmica protiv Standarda igra se u četvrtak od 20 časova, uz direktan prenos na drugom programu RTS. Sudi

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati