Fudbal

[ Izvor: Beta ]

21. 09. 2020. 18:54 0

KRAJ Rakitić rekao zbogom Hrvatskoj

Zamenik kapitena fudbalske reprezentacije Hrvatske Ivan Rakitić povukao se iz državnog tima, saopštio je danas Fudbalski savez.

- Oproštaj od hrvatske reprezentacije mi je najteža odluka u karijeri, ali osetio sam da je ovo trenutak kada moram da prelomim i donesem tu odluku. Uživao sam u svakoj utakmici koju sam odigrao za svoju zemlju, a nezaboravni trenuci sa Svetskog prvenstva ostaće mi među omiljenim uspomenama u životu - naveo je Rakitić, prenela je Hina.

Rakitić je odigrao 106 utakmica za reprezentaciju Hrvatske i postigao 15 golova. On je 2007. godine debitovao za A tim, kada je selektor bio Slaven Bilić.

Sa reprezentacijom je osvojio srebro na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine. Tokom turnira postigao je odlučujuće golove iz jedanaesteraca protiv Danske u osmini finala i Rusije u četvrtfinalu.

- Uveren sam da i dalje imamo sjajnu ekipu koju čeka svetla budućnost. Svojim prijateljima i saigračima u reprezentaciji želim svu sportsku sreću sveta u narednim izazovima, a u meni će imati najvećeg navijača - dodao je Rakitić.

Rakitić je o svojoj odluci razgovarao sa selektorom Zlatkom Dalićem, predsednikom Saveza Davorom Šukerom i kapitenom reprezentacije Lukom Modrićem.

- Meni je kao selektoru žao što neće nastaviti da igra za Hrvatsku, ali poštujem, naravno, njegovu odluku, kao što je to bilo i s Mandžukićem, Subašićem i Ćorlukom posle Svetskog prvenstva. O njegovoj ljubavi prema hrvatskoj reprezentaciji dovoljno govori što je u zahtevnoj situaciji odabrao upravo Hrvatsku ispred Švajcarske u kojoj je odrastao - rekao je Dalić i dodao:

- Iza Ivana je velika karijera u reprezentaciji, a niko od nas neće zaboraviti onu hladnokrvnost prilikom izvođenja odlučujućih jedanaesteraca na Svetskom prvenstvu.

Sa 106 nastupa Rakitić je četvrti po broju odigranih utakmica za hrvatsku reprezentaciju, a ispred su Darijo Srna (134), Luka Modrić (127) i Stipe Pletikosa (114).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati