Fudbal

Milan Zarić

20. 09. 2020. 20:52 2

OPET NATHO Partizan sa penala slomio Zlatibor

Fudbaleri Partizana posle dosta muke su uspeli da pobede Zlatibor u osmom kolu Superlige Srbije, jer su u Užicu slavili sa 1:0 golom Bibrasa Natha sa penala. Izraelski vezista je tako u razmaku od tri dana ponovo bio spasilac crno-belih, jer je sa bele tačke i u kvalifikacijama za Ligu Evrope doneo pobedu protiv Sfintula.

Izabranici Aleksandra Stanojevića su posle druge evropske pobede dočekali gostovanje u Užicu, međutim od samog početka se videlo da neće tako lako doći do pobede, posebno što nije bilo ni mnogo stopostotnih šansi pred golom Čupića.

Najviše je u prvom poluvremenu pokušavao agilni Lazar Marković, koji je mučio odbranu Zlatibora probijajući po strani, ali prave šanse nije bilo. Sve do 32. minuta, kada je i poništen gol Partizanu. Naime, tada je Slobodan Urošević glavom dodao loptu Bojanu Matiću, koji je zatresao mrežu, ali je sudijska ekipa na čelu sa Zoranom Širokim odlučila da ga poništi zbog ofsajda. Međutim, na osnovu pregledanog snimka bilo je jasno da tu nije bilo nedozvoljene pozicije, jer je napadač "parnog valjka" bio u liniji sa defanzivcem Zlatibora.

I taj detalj je uticao na crno-bele, budući da do poluvremena nisu uspeli da stvore šansu kojom bi slomili otpor Zlatibora. Slična situacija je viđena i u dobrom delu drugog poluvremena, budući da se sve svodilo na pokušaje Markovića i Natha, a koje je golman Čupić neutralisao.

Odolevao je Zlatibor, ali samo do 78. minuta, kada su defanzivci domaće ekipe skrivili penal, što je, ispostavilo se kasnije, bilo presudno za konačan ishod na meču. Široki je dosudio penal zbog igranja rukom defanzivca Zlatibora, koji su se bunili zbog ove odluke, smatrajući da tu nije bilo razloga za penal.

Odgovornost je ponovo preuzeo Bibras Natho, koji je matirao Čupića i doneo Partizanu pobedu od 1:0. Na taj način su crno-beli smanjili zaostatak za Crvenom zvezdom na tri boda, koja večeras igra protiv Voždovca.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati