Fudbal

Milan Zarić

14. 08. 2020. 22:47 4

KAKAV BAJERN? Ponizio Barsu, dao joj OSAM golova!

Trebalo je ovo da bude derbi četvrtfinala Lige šampiona, a pretvorio se u surovu demonstraciju sile jedne ekipe! Fudbaleri Bajerna su se na silovit način plasirali u polufinale elitnog takmičenja nanevši Barseloni jedan od najubedljivijih poraza u istoriji! Bavarci su slavili sa 8:2, te su poslali jasnu poruku narednim rivalima! A u moć nemačkog giganta moći će da se uveri pobednik meča Mančester siti - Lion, koji će ići na Bajern u polufinalu.

Već od početka meča su Katalonci i Bavarci u duel ušli spuštenih gardova, pa su se šanse ređale pred oba gola. Tako je najpre Barsa imala odličnu šansu u trećem minutu, kada se Luis Suarez našao sam ispred Nojera, međutim nemački golman mu je odbranio.

Samo minut kasnije - kazna! Levandovski je posle centaršuta sa leve strane odigrao odličan dupli pas sa Tomasom Milerom, koji je sa 14, 15 metara šutirao po zemlji i dijagonalom je uspeo da nadmudri Ter Štegena.

Međutim, nije se Barseloan predavala, pa je samo tri minuta kasnije anulirala zaostatak. Alba je uputio odličnu loptu sa leve strane po zemlji Suarezu, ispred urugvajskog napadača je pokušao da interveniše David Alaba, međutim to je uradio toliko loše da je prevario Nojera i postigao je autogol za 1:1.

Ovaj primljeni gol nije demoralisao Bavarce, koji su čekali šansu kad da ugroze protivnika. I dočekali su u 22. minutu, kada je Serž Gnabri uposlio Ivana Perišića na levoj strani, a on je skoro iz mrtvog ugla raspalio po lopti, probušio je Ter Štegena i ponovo doneo prednost Bajernu.

Ali, to nije bio kraj, jer je u Lisabonu priređen blickrig, pa je tim iz Minhena posle samo šest minuta došao do plus dva. Posle duge akcije lob-pasa lopta je došla do Serža Gnabrija, koji je u završnici bio nemilopsrdan, te je doneo Bajernu velikih 3:1. Polufinale se već u tim trenucima naziralo.

Međutim, tu nije bio kraj monstruoznoj partiji Bavaraca, koji su u 31. minutu došli do ogromnih 4:1. Ponovo se u strelce upisao Tomas Miler, koji je učinio da ovo veče bude košmarno za Barselonu!

Do poluvremena nije bilo promene rezultata, ali jeste u 57. minutu, kada su Katalonci uspeli barem malo da se oporave od udarca. Alba je uposlio Suareza, koji se majstorski oslobodio čuvara i na rutinski način je matirao Nojera. Smanjila je Barsa u tim trenucima na 2:4, pa se samo postavljalo pitanje da li može Blaugrana da se potpuno vrati u duel?

Međutim, ta nada je kratko trajala, budući da je u 63. minutu Bajern još jednom nadmudrio protivnike. Džošua Kimih je iskoristio dodavanje Alfonsa Dejvisa, doneo je Bavarcima velikih 5:2 i praktično rešio pitanje pobednika! Sve je odlično tada uradio kanadski reprezentativac, prošao je po levoj strani i našao Kimiha u petercu, kome nije bilo teško da zatrese mrežu.

I to nije bilo sve od Bavaraca, jer su teror nad večeras nemoćnim protivnikom nastavili i u finišu meča! Tako je najbolji strelac nemačkog giganta Robert Levandovski dočekao da se upiše u strelce na ovom meču u 82. minutu, čime je samo kompletirana užasna partija Barselone.

Ali, tim golom meč nije okončan, jer se Bajern jednostavno nije zaustavljao! Svojih pet minuta je dočekao i Filipe Kutinjo, koji je u 85. minutu našao put do mreže protivnika i tako se osvetio Kataloncima, koji su ga na početku sezone poslali na pozajmicu u Bajern!

Katalonci su jedva čekali kraj meča, ali Bavarcima nije palo na pamet da stanu! Tako je u 89. minutu Kutinjo dao još jedan gol za čak 8:2 i zaokružio katastrofalno izdanje Katalonaca, nanevši im jedan od najtežih poraza u klupskoj istoriji. Ovo je poraz od kog će brideti obrazi dugo, dugo...

Na taj način se Bajern silovito plasirao u polufinale Lige šampiona, gde će igrati protiv pobednika meča Mančester siti - Lion. A Barseloni ostaje da odgovori na brojna pitanja - zašto su njeni igrači odigrali ovako katastrofalan meč i zašto će sezonu okončati bez osvojenog trofeja....

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati