Fudbal

Direktno.rs

11. 08. 2020. 23:00 0

LIGA EVROPE Okampos progurao Vojvodinu u 3. kolo!

Šahtjor je u četvrtfinalu Lige Ervope počistio Bazel 4:1 i igraće u polufinalu protiv Intera, dok je Sevilja golom Lukasa Okamposa u 88. minutu eliminisala Vulverhempton i igraće sa Mančester junajtedom u borbi za plasman u finale. Zbog prolaska sve četiri ekipe u zhavršnicu LE, a koje su već obezbedile plasman u Ligu šampiona za narednu sezonu, Ren je dobio direktno mesto u LŠ, a Vojvodina i Anortosis će umesto od 2. kola, kvalifikacije u Ligi Evrope početi od 3. kola!

Vulverhempton je silno želeo da nastavi da ispisuje istoriju i već u 13. minutu je imao idealnu priliku - penal. Dijego Karlos je napravio jedanaesterac, ali je udarac Himeneza sa bele tačke odbranio Bono. Od tada je Sevilja bila bolji rival, imala je nekoliko prilika a kad se pomislilo da meč ulazi u produžetke Okampos je glavom pogodio iz teške pozicije u 88. minutu i odveo Sevilju u polufinalni okršaj protiv Mančester junajteda 16. avgusta.

Očekivalo se mnogo višpe neizvesnosti ju dueliu Šahtjora i Bazela, ali su Ukrajinci za 20 minuta šokirali Švajcarce. Moraeš je već u 2. minutu doneo prednost, Tajson je nokautirao Bazel u 22, Alan Patrik (75 penal) i Dodo (88) su doveli "rudare" do 4:0 izrešetavši mrežu našeg Đorđa Nikolića koji je moždsa mogao bolje da reaguje kod prvog gola posle kornera ali je imao pet-šest spektakularnih odbrana. Utešni gol za poraz od 4:1 postigao je Van Volfsvinkel u drugom minutu nadoknade. Inter čeka Šahtjor u polufinalu 17. avgusta.

Četvrtfinale

11. avgust

Gelzenkirhen: Šahtjor - Bazel 4:1 (2:0)

Duizburg: Vulverhempton - Sevilja 0:1 (0:0)

10. avgust

Keln: Mančester j. - Kopenhagen 1:0 (0:0,0:0)

Dizeldorf: Inter - Bajer L. 2:1 (2:1)

Polufinale

16. avgust

Keln: Sevilja - Mančester j. 21.00

17. avgust

Dizeldorf: Inter - Šahtjor 21.00

Finale

21. avgust, Keln 21.00

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati