Fudbal

Sašo Ilijoski

05. 08. 2020. 11:19 1

Živković za Direktno: Puče čašica na pola kao od šale

Mladen Živković, golman Napretka doživeo je tešku povredu u sudaru sa napadačem Partizana Lazarom Markovićem, ali dok nije došao u Klinički centar Srbije nije ni znao da mu je pukla čašica kolena. Operisan je uspešno a za Direktno iz bolničkog kreveta govori o sudaru, Lazaru, strepnji ali i nadi da će se ubrzo vratiti na teren.

- Dobro sam, koliko se može posle operacije. Treba čovek da bude optimista, kažu da ozdravljenje počinje od dobre i pozitivne energije. Ja za sada primenjujem taj recept - započinje priču Živković, glasom koji potkrepljuje izgovoreno.

Jedan od milion sportista polomi čašicu...

- Bio sam baš šokiran kad su mi pokazali snimak, hirurg koji me je operisao uspeo je čašicu da "zakrpi", spoji delove i uverava me da će sve biti u redu. Ali, koliko ću se dugo oporavljati, kakva je rehabilitacija nemam ni blagu predstavu jer ne znam nikog kome se ovo dogodilo. Da su druge povrede u pitanju znao bih šta i kako, a ovako, priznajem, malo strepim na koji ću način moći da se vratim fudbalu.

Postoji i sreća u nesreći, dodaje Mladen.

- Čudesno, ali svi ligamenti kolena su ostali nepovređeni. Trebalo bi da zbog toga proces oporavka bude brži, kažu stručnjaci. Videćemo...

Lazar Marković je zvao Mladena, sudar je zaista bio splet čudnih okolnosti.

- Lazar je sjajan čovek i sportista. I on se povredio u sudaru i čeka da mu otok splasne kako bi ustanovili težinu povrede. Ali, ne bi trebalo da je njemu stradala čašica kolena. Bio je zaista jak sudar čašicu o čašicu, pukla je moja na pola kao od šale. Njegova bi trebalo da nije jer me je nekako udario gornjim, jačim delom.

Lazar, koncentrisan da stigne loptu i pošalje je glavom u mrežu, nije ni video Mladena, ali golman njega jeste. I na snimku se dobro vidi da je sve učinio, kad je već zakasnio sa izlaskom, da izbegne sudar.

- Dobro ste primetili, u momentu sam povukao levu nogu da bih izbegao sudar ali kako me on nije video nije ni mogao da reaguje. Nažalost sudar je u toj brzini i okolnostima bio neminovan. Neki mi kažu, zašto nisi kao svaki drugi golman podigao koleno da se zaštitiš. Ali, ja sam prvo čovek, pa tek onda golman. Da sam podigao koleno ozbiljno bih povredio Lazara, a to nisam želeo.

Javio se odmah Mladenu i Predrag Sikimić iz Slovenije. Bivši cimeri iz Smedereva su se sudarili 2016. dok je Mladen branio za Novi Pazar, a napadač nosio dres Crvene zvezde. Osmostruki prelom kostiju lica doživela je tada "jedinica".

- Brate, da li je moguće da si opet doživeo tešku povredu, poslao mi je Sikima poruku a zatim me zvao. Šta ćete, sudbina je tako upisala. Dve teške povrede protiv večitih. Dešava se, nažalost.

Živković bi trebalo da napusti Klinički centar već u petak.

- Po planu bi trebalo i da skinem gips. Uz neke fiksatore dobiću neku pokretnu longetu i uputstva o oporavku. Bez obzira na sve, iz mene izbija neki optimizam, verujem da ću se vratiti na teren da nastavim u Napretku gde sam stao - uveren je malerozni golman velikog srca.

Golman će 31. rođendan proslaviti u kući umesto na terenu, ali pozitivna energija kojom je zračio tokom razgovora nagoveštava da će kao i 2016. Mladen pobediti još jednu tešku povredu. I možda već od zime ponovo stati na gol Kruševljana.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati