Fudbal

Direktno.rs

04. 07. 2020. 16:39 0

Hteo da opljačka klub Premijerlige za 100 miliona funti

Influenser na popularnoj društvenoj mreži Instagram, Ramon Abas, uhapšen je u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Abasa koji se predstavlja pod imenom Hušpop prati više od dva miliona ljudi koji su u proteklom periodu svedočili njegovom životu na "visokoj nozi", ali otkrilo se i na koji način je sve to finansirao.

Do luksuznih automobila i života u najprestižnijim hotelima došao je kriminalom, a poslednja njegova operacija bila je usmerena na pljačku jednog neimenovanog kluba iz Premijer lige. Na nelegalan način pokušao je izvući čak 100 miliona funti.

- U pitanju su BEC šeme koje predstavljaju jedan od najtežih sajber-zločina s kojima se susrećemo. Kriminalci 'kloniraju' račun e-pošte, što prosečan građanin teško može da primeti, a na osnovu toga predstavljajući se lažno pokušava da se pokrene prenos novca za drugi račun - navode inostrani mediji.

Istraga FBI-a otkrila je kako je Abas na ovaj način finansirao luksuzni život i da je jedan od vođa hakerske mreže, a za ovo delo mogao bi navodno da dobije kaznu zatvora i do 20 godina.

Interesantno je da je Abas ranije izjavio da su njegovi postovi na Instagramu usmereni na nadahnuće drugih, odnosno da mu je cilj da motiviše druge da se u životu može uspeti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati