Fudbal

Direktno.rs

01. 07. 2020. 08:57 0

DILEMA Mesijev 700. ili 699. gol?

Lionel Mesi postigao je sinoć protiv Atletiko Madrida 700. gol u karijeri prema statistikama Barselone, katalonskih medija i Lige, ali prema madridskim to nije jubilarni već samo 699. pogodak magičnog Argentinca.

Još od 2012. godine vodi se spor oko Mesijevog pogotka protiv Majorke. Sudija ga je pripisao Mesiju, vodio se tako i u protokolu iako ga je postigao Aleksis Sančez. Barselona je tada pobedila 2:0, ali madridski mediji ne priznaju taj gol i ovaj poslednji vode kao 699.

Mesi je u karijeri postigao zvanično 630 golova u dresu Barselone, ovaj sinoćni sa bele tačke ipak mu nije doneo i zadovoljstvo jer posle 2:2 protiv Atletika teško je verovati da će Real Madrid propustiti priliku da pobegne na plus četiri i osvoji titulu.

Leo je tih 630 golova za Barsaelonu postigao na 724 odigrana meča. Čak 441 postigao je u Primeri (480 mečeva), 53 u Kupu Kralja na 75 susreta, 114 u Ligi šampiona na 141 utakmici, 22 pogotka na 28 susreta u ostalim takmičenjima. Za selekciju Argentine je na 138 susreta postigao 70 golova.
Ukupno je na 862 meča postigao tih 700 golova što ga čini jednim od najboljih na planeti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati