Fudbal

29. 06. 2020. 06:58 2

FSS ugurao Slogu iz Kraljeva u Prvu ligu

Kraljevo slavi, Sloga je novi član Prve lige Srbije! Da li po principu "ko najviše plati" ili po starom da je to "od interesa za srpski fudbal", odlučiće sutra Izvršni odbor FS Srbije koji se sastaje posle Skupštine da popuni prazna mesta u Superligi i PLS. Kraljevčani su prezadovoljni dilom jer su Treću ligu završili na 11. mestu!!!

Nema mnogo tajni, kad skupštinski glasači FS Srbije (na Kopaoniku) završe svoj posao i prihvate sve izveštaje, Izvršni odbor FSS će se povući na sastanak da dovrši unapred dogovorene "poslove" oko popuna Mega Superlige i "Ko plati" Prve lige Srbije. Novi Pazar će zameniti Grafičar koji je odustao od plasmana i zajedno sa Metalcem, Zlatibor Čajetinom i OFK Bačkom ući u elitu. Posle istupanja beogradskog Sinđelića iz Prve lige Srbije, IOFSS mora da popunjava četiri mesta do lige od 18 članova. Loznica i Radnički iz Sremske Mitrovice dobili su društvo u Slogi iz Kraljeva, četvrti je, kako saznajemo Radnički iz Sombora.

Predsednik FS Srbije Slaviša Kokeza i vladalac srpskim fudbalom sit se namučio pokušavajući da objasni kako je mega Superliga od 20 klubova i "ko plati PLS" od 18 klubova želja 32 profesionalna kluba, a ne nekakva predizborna igranka i kupovina glasova. Jer, pod alibijem pandemije koronavirusa, skraćena je sezona, proširene su obe lige što će se negativno odraziti na kvalitet, a pritom su donete još neke odredbe (tenderska kupovina mesta i suspenzija finansijskog dela u sistemu licenciranja) koje svakako neće ta takmičenja učiniti boljim i poštenijim.

Elem, nova sezona u Superligi trebalo bi da počne 1. avgusta, a u Prvoj ligi Srbije sedam dana kasnije. Igraće se u obe lige dvokružni sistem bez doigravanja, ali će vrlo zanimljivo biti da li će se izglasati povratak na staro, odnosno dve lige od po 16 klubova za sezonu 2021/22. Ako se to dogodi, onda iz Superlige na kraju naredne sezone ispada šest klubova (možda će i dva igrati baraž), a iz PLS čak 10 klubova što je nestvarno i nikad viđeno.

Ali, kad je srpski fubal u pitanju sva su čuda moguća.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati