Fudbal

Sašo Ilijoski

25. 06. 2020. 14:28 1

Golac za Direktno: Partizanov neuspeh i abrakadabra

Oni urade "abrakadabra", udare dlanom o dlan i igranka se nastavlja. Svako bi trebalo da odgovara za svoj rad - skenirao je sezonu svog kluba za Direktno.rs Ivan Golac, legendarni igrač i trener Partizana, i ocenio je kao što je i svaki drugi partizanovac - kao neuspešnu.

Partizan je prvi put posle 2014. godine završio sezonu bez trofeja i za Golca opšta ocena sezone svodi se samo na jednu reč.

- Neuspešno. Kad ste u Partizanu, onda težite da se svake godine borite za trofeje i da igrate u Evropi. Kad ne osvojite trofej, svaki partizanovac će vam dati istu ocenu. Verujem da će i uprava Partizana reći isto što i ja - započinje analizu sezone Golac.

Partizan je možda u "glavi" već osvojio kup kad je eliminisao Crvenu zvezdu...

- Može biti da se pomislilo da je glavni rival eliminisan ali ne verujem da je Vojvodina bila potcenjena. Znali su u Humskoj da će finalni duel biti teži od onog u polufinalu gde je Zvezda delovala loše, isceđeno, ali smatram da se pogrešilo što u Novom Sadu, na prvenstveni duel, nije poslat najbolji tim već su se igrači čuvali za finale. Svi smo mi treneri različiti, imamo svoja viđenja, Savo se opredelio da sačuva igrače, a ja ne bih. Velike rotacije nisu dobre.

Slaže se Golac da je ova sezona bila specifična zbog koronavirusa, ali isto tako tvrdi da Partizan ne sme sebi da dozvoli ovako veliki bodovbni zaostatak u Superligi.

- Zastrašujuće deluje ova bodovna razlika. Znam da je sezona bila teška, dva puta si morao da se pripremaš, nastaviš sezonu sa par nedelja treninga, umesto da je logično prekineš kao što su to uradili Škoti, Holanđani. Ali, ne može za Partizan postojati alibi u bilo čemu jer naš klub uvek mora da se bori za prvo mesto i da konstatno igra u Evropi.

U Ervopi je ostavljen dobar utisak, ali je plasman u prolećni deo izostao usled neverovatnog scenarija na meču sa AZ.

- Ne sme se Partizan zadovoljavati prosekom, da se vodi kao učesnik, već mora da teži da ostvari uspeh. Da zabeleži rezultat koji će biti relevantan u Evropi. Raspravljao sam nedavno sa engleskim novinarima na temu uspeha. Može Siti biti prvi u Engleskoj sa timom od milijardu funti, ali uspeh je tek ako osvoji Ligu šampiona. I to ne jednom. Tako je i sa Partizanom, samo pravi rezultat u Evropi se može smatrati merilom uspeha, uz naravno titulu.

Savo Milošević je mlad trener, ali se u igri video njegov potpis. Čini se da je igra bolja od rezultata.

- Baš tako. Savo je početnik u poslu, ali mogu reći da je neke stvari dobro radio. Neiskustvo često presudi, tako je mali Pavlović imao dve mnogo loše procene i krivac je za dva gola i samo donekle se izvadio za pogodak u 96. za produžetke. Ali, Partizan je platio cenu. Savo će kao trener da se razvija, nadograđuje i uči, ali je odmah iskusio da je mnogo lakše doći do trofeja nego ga odbraniti. Svako snosi odgovornost za svoj deo posla, pa će tako i Savo za svoj.

Navijači su izribali igrače, izviždali upravu i trenera Miloševića, sezona bez trofeja neminovno dovodi i do potresa.

- Kao što sam rekao, nema alibija u pričama "dobro smo igrali u Evropi", već se odgovornost meri samo na osnovu rezultata. Nema trofeja, sezona je neuspešna. Lako je sve to. Ali, ako me pitate za moguće poteze uprave ne znam šta bih vam odgovorio. Sve je to kod njih lutrija, nepredvidivo. Znate, oni urade "abrakadabra", udare dlanom o dlan i igranka se nastavlja. Svako bi trebalo da odgovara za svoj rad, videćemo šta će uprava Partizana uraditi. Bitnije je da ne uradi ništa vruće glave, već da urade analizu, ako ima ko, i da naprave plan za novu sezonu koja samo što nije počela.

Ulagati u omladinsku školu i ojačati poluge tima, model je koji po Golcu treba da forsira Partizan.

- Dva su detalja iz finala na kojima treba da se izvuku pouke i ugrade u tim. Sadik me impresionirao jer je imao najveću volju i želju od svih igrača, a s druge strane on je bio 80 odsto napadačkog potencijala tima što nije dobro. Kad uspeh zavisi od jednog igrača onda se dogodi neuspeh. Onaj Japanac je naspram njega delovao kao zalutali turista. Treba timu još neki Sadik, a s druge strane pokazalo se da su deca Partizana blago. Oba Pavlovića, mali Filip. Trebalo bi tu decu više forsirati i što duže zadržati. Na njima graditi osnovu - dosledan je svojoj filozofiji Golac.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati