Fudbal

Direktno.rs

05. 06. 2020. 19:21 5

Otkaz Kataiju zbog rasizma supruge

Američki Los Anđeles Galaksi otpustio je Aleksandra Kataija, uprkos njegovom izvinjenju zbog stavova Kataijeve supruge na društvenim mrežama o tamnoputim osobama, a njeni komentari došli su nakon ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda u Mineapolisu.

Galaksi je o otpuštanju Kataija obavestio javnost putem kratkog saopštenja u kom se navodi da su klub i igrač međusobno dogovorili da prekinu saradnju.

Povod za ovakav epilog su rasistički komentari i skandal koji je napravila njegova supruga Tea, u jeku protesta širom Amerike zbog ubistva Džordža Flojda.

Ona je putem Instagrama između ostalog nazivala borce za prava tamnoputih Amerikanaca - go**ima.

"Pobij go**a bre", "Stoka odvratna pali crkve" ili "Black Nikes matter (važne su crne Najki patike)" napisala na Instagramu i tako pokrenula lavinu negativnih komentara.

Kako na svoj, tako i na račun Aleksandra Kataija. On se u međuvremenu oglasio saopštenjem u kom se izvinjava zbog neprihvatljivih stavova svoje supruge.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati