Fudbal

01. 06. 2020. 07:10 0

Valensija grmi: Gasperini, izložio si mnoge ljude riziku!

Fudbalski klub Valensija oglasio se nakon što je trener Atalante Đanpjero Gasperini priznao da je imao korovanirus tokom utakmice protiv ove španske ekipe u Ligi šampioina. Tog 10. marta Atalanta je gostovala na "Mestaji" u revanšu osmine finala Lige šampiona. Tada je Covid19 pustio svoje pipke širom sveta i taj duel je igran iza zatvorenih vrata kako bi se sačuvalo zdravlje ljudi.

Znajući sve to, Gasperini je doputovao u Valensiju i prisustvovao meču iako mu je već tada bilo jasno da verovatno ima simptome. 

- Osećao sam se loše dan pre utakmice sa Valensijom, a nakon toga popodne sam se osećao još gore. Ako pogledate slike, nisam izgledao dobro na klupi. To je bilo 10. marta. Dve noći nakon toga nisam dobro spavao. Nisam imao groznicu, ali osećao sam se kao da jesam. Svake dve minute čula su se kola hitne pomoći kako prolaze pored bolnica u blizini terena za vežbanje. Zvučalo je kao ratna zona. Noću bih pomislio, šta će mi se dogoditi ako uđem u tu bolnicu? Ne mogu sada da odem, imam još puno toga da napravim - rekao je Gasperini.

On se u to vreme nije testirao jer nije imao temperaturu, ali pre 10 dana radio je nalaz krvi te je otkriveno kako poseduje antitela što jasno ukazuje na to da je preboleo koronu. 

Nakon što je ovaj intervju objavljen u medijima, stigla je reakcija iz Valensije. U ovom klubu razočarani su postupkom trenera tima iz Bergama koji je, prema njihovom mišljenju, trebalo da ima više savesti.

- Valensija želi javno da izrazi iznenađenje komentarima trenera Atalante Gasperinija koji su se pojavili u italijanskoj štampi, navodeći da je dan pre meča i na dan meča 10. marta na Mestaji, trener protivničke ekipe u susretu osmine finala Lige šampiona bio svestan simptoma teoretski kompatibilnih sa simptomima koronavirusa, bez preduzimanja preventivnih mera. Tako nešto, ako je bilo istinito, dovelo bi mnogo ljudi u rizik na putu u Valensiju i prilikom ostajanja u samom gradu - stoji u saopštenju "slepih miševa", uz nastavak:

- Treba imati na umu da se ova utakmica igrala iza zatvorenih vrata usred strogih mera sigurnosti, po nalogu španskih zdravstvenih institucija, kako bi se sprečila opasnost od zaraze koronavirusom, upravo zbog prisustva osoba s područja koje je to vreme već javno klasifikovano kao rizično. 

Podsetimo, posle utakmice nekoliko igrača Valensije se žalilo na simptome i kasnije je ustanovljeno da su zaraženi.

U italijanskoj regiji Lombardija tokom pandemije zabeleženo je uverljivo najviše smrtnih slučajeva od pomenutog virusa pa možemo slobodno reći da su igrači Valencije na kraju dobro prošli jer niko od njih nije osetio ozbiljnije simptome.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati