Fudbal

[ Izvor: Sportske.net ]

24. 05. 2020. 15:47 3

ŠTA ČEKATE? Srbin u Barseloni, a ne igra (još) za Srbiju!

U petak je debitovao za Hertu u Bundesligi, danas ga povezuju sa evropskim velikanima, a trku trenutno vodi - Barselona?! Sigurni smo da niste čuli za njega, malo ko je, ali možda ste zapazili u petak na semaforu kada je u finišu utakmice na teren istrčao momak po imenu Lazar Samardžić.

U pitanju je momak rođen 24. februara 2002. godine, u Berlinu, ali kao što mu i prezime otkriva - srpskog porekla. Ipak, Lazar je igrao za sve mlađe kategorije nemačke reprezentacije, i to ni manje ni više sa "desetkom" na leđima, jer mu je upravo to i prirodna pozicija.

U pitanju je centralni vezni fudbaler, ofanzivnih karakteristika, trenutno procenjen na tek 450.000 evra, po specijalizovanom portalu Transfer market.

Ono što je najvažnije, Lazar Samardžić još uvek nije debitovao za A selekciju "Pancera", tako da pravno gledano, FS Srbije još uvek može da ga preotme, mada je tako nešto teško ostvarivo, jer je proveo čitav život u Berlinu, prošao je školu Herte, a sa našom zemljom povezuju ga koreni i ime i prezime.

Kada ovako nešto plasira pouzdani Đanluka Di Marcio, onda to zaista nosi neku težinu. U današnjem članku o Lazaru, Di Marcio otkriva da je Milan pomno pratio njegove igre i da je Paolo Maldini imao veliku želju da ga odvede na San Siro, pre nego što je nedavno otpušten sa funkcije direktora.

Međutim, Samardžića, kome u Nemačkoj tepaju "Laki", otkriva takođe Di Marcio, prate još tri velikana - Juventus, Atletiko Madrid i Barselona, a upravo poslednji vodi u trci za njegov potpis.

Koliko talenta nosi u svojim nogama, Di Marcio je potvrdio brojkama. Kada ih pogledate, pomislićete da je u pitanju napadač, a ne centralni vezni fudbaler - ove sezone je za drugi tim Herte postigao 14 golova i dodao devet asistencija na 16 mečeva, dok je za prethodnu generaciju, U 17 postigao 40 pogodaka na isto toliko utakmica!

Preciznije, po izvoru Transfer marketa, u karijeri je do sada na 63 utakmice postigao 56 golova i dodao 24 asistencije! Takođe, Di Marcio navodi da Lazar ima strašnu levu nogu, da je u pitanju kreativan vezista i da stilom igre podseća na Mesuta Ozila, ali fizički je još dominatniji od zvezde Arsenala.

Kada sve to pogledamo, ni ne čudi što je Barsa zagrizla, baš kao i ostali velikani koji se pominju. Ako ne zaboravimo da je Lazar u petak debitovao u Bundesligi, odigravši poslednjih 10 minuta, jasno je da ćemo ga pomno pratiti do kraja ove sezone, ali i u letnjem prelaznom roku.

- Ostvario sam svoj san i debitovao u Bundesligi. Hvala mojoj porodici, mojim trenerima i svima koji su verovali u mene. Nadam se da je ovo samo početak, sada je trenutak da zasučem rukave i da nastavim da radim još jače - poručio je Lazar posle svog debija.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati