Fudbal

Direktno.rs [ Izvor: Mozzart sport ]

04. 03. 2020. 16:07 0

Racije u Benfiki, Portu, Sportingu, ali i u Kasiljasovoj kući

Pripadnici policije su danas uleteli u prostorije najvećih porugalskih klubova, Porta, Benfike, Sportinga, Brage, Giamaraeša, gde se češljaju njihova poslovanja, piše portugalski nedeljnih Sabado. I to nije sve, već su se na meti inspektora našle i kuće superagenta Žorža Mendeša, kao i poznatih fudbalera Ikera Kasiljasa, Džeksona Martineza, Danila Pereire, Maksija Pereire...

Smatra se da su na udaru i predsednici najvećih portugalskih klubova - Pinto da Košta (Porto), Luis Felipe Vijeira (Benfika), Antonio Salvador (Braga), ali i Frederiko Varandas (Sporting), iako je on skoro preuzeo funkciju, ali će mu inspektori svakako pročešljati kuću tražeći dokaze o mahinacijama njegovih prethodnika.

Sve skupa, u akciji tužilaštva i poreskih organa organizovano je čak 76 racija, a pod lupom su i drugi menadžeri, advokati (recimo i Karlos Osorio de Kastro, koji brine i o interesima Kristijana Ronalda), posrednici... Traže se dokazi da potvrde sumnje koje je u aferi "Footall Leaks" izneo haker Rui Pinto, trenutno pritvoren.

Sumnja se inače da su klubovi, menadžeri, advokati, ali i sami igrači, treneri, sportski direktori svesno "napumpavali" cene i ugovore igrača i uzimali procente. Recimo, usluge advokata različito su fakturisali klubovi koji su ih angažovali i sami pravnici. Cilj je bio izbeći porez. Ako se ispostavi da su optužbe tačne, moglo bi vrlo da se desi da su država i klubovi optećeni za milione evra.

Lokalni mediji spekulišu da je pod istragom između 200 i 300 lica.

Podsetimo, nedavno su sličnu istragu sproveli i nadležni organi u Španiji. Tamo su ispitivani i nama u Srbiji dobro poznati menadžeri Fali Ramadani i Nikola Damjanac. Još ranije smo o hapšenjima ne samo menadžera, već i fudbalskih funkcionera čitali i u Belgiji. Baš zbog dokumenata objavljenih u aferi "Football Leaks" UEFA je izbacila i Mančester siti iz Evrope.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati