Fudbal

Milan Zarić

01. 03. 2020. 20:01 2

KAKAV JE OVO DERBI? Zvezda - Partizan ništa : ništa

Nula od fudbala, nula od večitog derbija! Tako se najkraće može opisati ono što su navijačima priredili fudbaleri Crvene zvezde i Partizana. Igrači dva naša najveća kluba se nisu pokazali, odigrali su jedan od najlošijih mečeva u poslednje vreme, pa ni rezultat nije mogao da bude drugačiji - 0:0!

Već od početka meča se videlo šta čeka navijače na stadionu "Rajko Mitić", budući da su i crveno-beli i crno-beli bili nervozni. Tako su često viđeni prekidi, faulovi, koškanja igrača dva tima. A od fudbala - ništa!

Tako je prvi šut na meču viđen u 15. minutu, kada je sreću okušao sa distance Željko Gavrić. Na isti način je pretio Njegoš Petrović koji minut kasnije, ali sve su to bile poluprilike, jednostavno od neke smislene igre nije bilo ničeg.

Sa druge strane, crno-beli su čekali šansu iz kontre i posle grešaka protivnika, kojih je bilo. Sve te lopte je na sredini terena kupio Sadik, međutim to nije dovelo do neke opasnije situacije pred golom Zvezde.

Praktično, najzanimljivije u prvom poluvremenu je bilo to što se povredio Ričmond Boaći, koji je morao da napusti teren u 32. minutu usled povrede kolena, da bi Zvezda najopasnije pretila u samom finišu.

Tada je imao odličnu šansu Ben, koji je izblokiran, zatim i Gavrić, da bi prethodno i Vukanović imao šansu da se upiše u strelce. Međutim, sve te prilike su propuštene, pa se rezultat nije menjao.

Ostali su tom partijom fudbaleri oba kluba dužni navijačima, ali se situacija nije bogzna kako menjala u nastavku. Partizan je pretio sa distance, te su Sadik i Natho udarcima sa 20-ak metara bili tek zamalo neprecizni, dok je u najboljoj šansi bio Aleksa Vukanović, koji je nepreciznim udarcem iz peterca propustio, ispostavilo se kasnije, najbolju šansu da donese prednost Zvezdi.

Kako se igralo u nastavku, svedoči to da se više pažnje obraćalo na ono što se dešava na tribinama, pa su tako "grobari" priredili bakljadu, koja je dovela do prekida, dok su "delije" uzvratile vatrometom.

Na terenu - do kraja se ništa nije videlo, pa su Zvezda i Partizan u prvom međusobnom trenerskom duelu Dejana Stankovića i Save Miloševića odigrali bez golova. To je omogućilo crveno-belima da zadrže 11 bodova prednosti u odnosu na najvećeg rivala, ali je glavni utisak to da su fudbaleri dva tima baš podbacili i da će na narednom derbiju morati debelo da se iskupe pristalicama.

Prvo poluvreme: Večiti zakazali, Boaći se povredio, Zvezda - Partizan 0:0

Večiti derbi, 162. po redu, počeo je vrlo nervoznom igrom na obe strane. Grešili su u dodavanjima fudbaleri obe ekipe, nije u prvih četiri, pet minuta viđeno bogzna šta, ali je zato bilo koškanja. Gurali su se Degenek i Sadik, očigledno su već na početku imali neke razmirice, pa je sudija Lazar Lukić već na samom početku morao da prekine meč.

Crno-beli su nakon te početne nervoze bili nešto ofanzivniji, međutim šansi nije bilo. Jeste Suma imao odličan prodor, ali je u poslednjem trenutku izgubio korak, dok je udarac Sadika iskosa sa desne strane u 10. minutu izblokirao Degenek i tako je otklonio opasnost.

Grešili su fudbaleri Zvezde na sredini terena, što je najčešće koristio Sadik da težište igre prebaci na drugu stranu. Tako je u 14. minutu iznudio žuti karton Dušana Jovančića, pa će zadnji vezni crveno-belih sada morati da bude mnogo oprezniji.

Prvi šut u okvir gola zabeležili su domaći u 15. minutu, kada je sreću okušao Željko Gavrić. Raspalio je po lopti sa 20-ak metara, međutim lako je njegov udarac neutralisao Vladimir Stojković. Crveno-beli su na početku meča zapretili još jednom, samo što je ovoga puta sa distance šutirao Njegoš Petrović.

Poslao je mladi vezista nezgodnu loptu sa 25 metara ka golu Vladimira Stojkovića, ona je odskočila ispred golmana Partizana, međutim iskusni čuvar mreže se snašao i poslao ju je u korner.

Sa druge strane, crveno-beli su bili prilično nesigurni na svojoj polovini. Pogrešio je sredinom prvog poluvremena Milunović, ka lopti je krenuo Suma, ali je Borjan bio za sekundu brži i otklonio je opasnost. Milunović je za crveno-bele bio kao tempirana bomba u dosadašnjem toku derbija. Jer, pogrešio je u 29. minutu, poklonio je loptu Sadiku, ali je u poslednjem trenutku intervenisao i sprečio veću opasnost.

Imali su crveno-beli probleme u odbrani, ali je Dejan Stanković u 34. minutu imao još veće probleme. Jer, na travi je ostao Ričmond Boaći, koji se povredio bez kontakta, te je u suzama napustio teren, razočaran što ne može da nastavi meč. Jednostavno, nikako napadač iz Gane da veže nekoliko mečeva u nizu, budući da ga u tome često sprečava povreda, pa je umesto njega u igru ušao Vukanović.

A Vukanović je vrlo lako mogao i da baci na ozbiljne muke Stojkovića nedugo nakon ulaska u igru. Poslao mu je loptu sa leve strane Veljko Nikolić, međutim u poslednjem trenutku su defanzivci crno-belih, te su sprečili vođstvo Zvezde. I to je bila samo najava još žešćih napada Zvezde. Šutirao je Ben u 39. minutu, ali ga je izblokirao Asano, da bi se lopta odbila do Gavrića, međutim mladi krilni napadač je bio neprecizan, te je šutirao visoko preko gola.

Ispostavilo se da je to bila poslednja šansa u prvom poluvremenu, jer do kraja ovog dela igre nije bilo bogzna kakvih uzbuđenja, te je prvi deo okončan bez golova.

Drugo poluvreme: Zvezda - Partizan 0:0

Trener crno-belih Savo Milošević je odlučio da izvrši jednu izmenu već na startu drugog poluvremena, pa je umesto Lazara Markovića ubacio Filipa Stevanovića. I već u uvodnih četiri, pet minuta drugog dela fudbaleri Partizana su zapretili. Izgubio je loptu Njegoš Petrović, do nje je došao Sadik i šutirao sa distance, ali je  bio neprecizan. Ljutio se tom prilikom Suma, jer nije dobio loptu, smatrajući da bi bio u mnogo boljoj situaciji da savlada Borjana.

I baš posle te šanse crno-belih došlo je do prekida utakmice. Pauzu su prouzrokovali navijači Partizana, koji su napravili bakljadu, pa se vidljivost značajno smanjila. Pomenuti prekid trajao je nekih četiri, pet minuta, a kada su se stvorili uslovi da se igra, sudija Lukić je okončao prekid.

Nakon nastavka meča veliku šansu je imala Zvezda! Posle kornera Bena Miloš Degenek je loptu vratio u peterac, gde je pronašao Aleksu Vukanovića. A korpulentni napadač crveno-belih kao da nije očekivao takvu šansu, pa je umesto u gol, loptu iz neposredne blizine poslao u gol-aut.

Više se vodilo računa o onome što se dešava na tribinama nego na samom terenu. Tako je posle bakljade na jugu, usledio vatromet na severnoj tribini. To, na svu sreću za fudbalere, nije dovelo do prekida, pa se igralo bez prestanka. A odmah posle tog vatrometa "delija" došlo je do velike šanse za crno-bele. Lopta je u 63. minutu došla do Bibrasa Natha na 20-ak metara, on je raspalio po njoj, ali je zamalo bio neprecizan, pa je lopta prohujala pored stative.

Od tada, pa u narednih 15 minuta na "Marakani" nije viđeno ama baš ništa. Bilo je tu dosta prekida i povreda, što je dovelo do toga da treneri obe ekipe izvrše po jednu izmenu. Tako je Radovan Pankov zamenio povređenog Milna Rodića, dok je Savo Milošević umesto Sume na teren poslao Aleksandra Šćekića.

Probali su Stanković i Milošević da nešto u finišu promene izmenama, pa su tako u vatru bacili Ivanića, odnosno Matića, međutim to nije davalo rezultata, budući da šansi nije bilo. I tako je bilo sve do četvrtog minuta sudijske nadoknade, kada je Vladimir Stojković loše intervenisao, a lopta je došla do Mirka Ivanića. Šutirao je rezervista iskosa sa leve strane, ali je pgoodio samo spoljni deo mreže.

I to je bio poslednji detalj na ovom mučnom derbiju, jer su fudbaleri dva tima malo toga prikazali, te su na kraju mršavom partijom podelili bodove.

Crvena zvezda - Partizan 0:0

Stadion: "Rajko Mitić". Gledalaca: 38.271. Sudija: Lazar Lukić. Žuti kartoni: Jovančić, Rodić (Crvena zvezda), Suma, Miletić, Šćekić, Pavlović, Ostojić, Stojković (Partizan).

Crvena zvezda: Borjan - Gobeljić, Milunović, Degenek, Rodić (od 74. Pankov) - Jovančić, Petrović - Ben, Nikolić, Gavrić (od 84. Ivanić) - Boaći (od 34. Vukanović).

Partizan: Stojković - Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević - Zdjelar, Natho - Marković (od 46. F. Stevanović), Suma (od 75. Šćekić), Asano - Sadik (od 86. Matić).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati