Fudbal

Milan Zarić

13. 12. 2019. 07:54 0

NEMA "MALIH" Zašto će osmina finala LŠ biti istorijska?

U sredu je okončana grupna faza Lige šampiona i 16 najboljih klubova na Starom kontinentu u ovom trenutku su se plasirali u osminu finala elitnog takmičenja. I upravo su ti klubovi ispisali istoriju, jer svi dolaze iz "liga petice", što se nikada ranije nije dogodilo.

Dominirali su klubovi iz Engleske, Nemačke, Španije, Italije i Francuske i izborili su plasman u osminu finala Lige šampiona. U prethodnim sezonama je uspela neka ekipa da se "ugura" iz fudbalski manjih zemalja, no to nije ove godine bio slučaj.

Prošle sezone je hit bio Ajaks, znali su u pojedinim sezonama da među najboljih 16 ekipa u Evropi uđu klubovi iz Portugala, Holandije, Turske, pa čak i sa Kipra, međutim to je ove godine izostalo, pa su, uslovno rečeno, "manji" klubovi morali da se zadovolje mestom u Ligi Evrope.

Imali su šansu da u poslednjem kolu osminu finala Lige šampiona izbore Ajaks, Salcburg, Zenit, ali su u šestom kolu podbacili, pa neće doći u situaciju da se i dalje nadmeću sa klubovima iz pet najjačih liga.

Kada je reč o grupnoj fazi Lige šampiona, maksimalan učinak su imale ekipe iz Engleske i Španije, jer su sva četiri kluba iz ovih zemalja otišli u nokaut fazu. Kod Nemaca je samo "podbacio" Leverkuzen, koji je završio kao treći u grupi D iza Juventusa i Atletika, dok su Italijani ostali u elitnom takmičenju bez Intera, od kog su bili uspešniji Barselona i Borusija iz Dortmunda.

I na kraju, iz Francuske su dva kluba otišla u osminu finala (PSŽ i Lion), dok je evropsku priču završio Lil, koji je bio poslednji u grupi H.

UČESNICI OSMINE FINALA LIGE ŠAMPIONA

Engleska: Mančester siti, Liverpul, Čelsi, Totenhem

Španija: Barselona, Real Madrid, Atletiko, Valensija

Italija: Juventus, Napoli, Atalanta

Nemačka: Bajern, Borusija Dortmund, Lajpcig

Francuska: Pari Sen Žermen, Lion

(*svi ovi klubovi će protivnike saznati na žrebu, koji je na programu u ponedeljak)

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Majska sačekuša

Zoran Živković [08.05.2024.]




Video dana

Uništitelj

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati