Fudbal

M. Z.

05. 12. 2019. 18:25 0

"Ko je sposoban - razumeće": Italijanski list odgovorio kritičarima

Veliku prašinu na Apeninskom poluostrvu podigla je naslovna strana uglednog lista "Korijere delo Sport", čiji se glavni i odgovorni urednik Ivan Zacaroni oglasio i odgovorio kritičarima.

"Korijere delo Sport" je izašao sa naslovom "Crni petak" prilikom najave derbija italijanskog prvenstva između Intera i Rome. To je izazvalo veliki skandal na "čizmi", budući da su na fotografijama bili tamnoputi igrači dva kluba, Romelu Lukaku i Kris Smoling.

Iako s namerom da se bori protiv rasizma, ova naslovna strana je ispala potpuno drugačija (rasistička). Zbog toga su i reakcije širom sveta bile burne, a osude su stigle od Intera, Rome i Milana.

Posle svega svoj sud je dao glavni i odgovorni urednik lista "Korijere delo Sport" Ivan Zacaroni.

- Ovde se radi o jeftinim indicijama. Ako razmišljate lepo barem jednom dnevno, nećete morati da idete kod doktora. Ovih dana internet su preplavili desničarsko nastrojeni ljudi koji identifikuju rasiste, pa s nekoliko komentara pokušavaju da skinu mrlju sa sebe. "Crni petak", za one koji žele i mogu da razumeju, jeste pohvala različitosti, ponos različitosti. Ako to ne razumete, to je zato što za to niste sposobni. Nevin naslov, savršeno argumentovan od strane autora Roberta Peronea, pretvoren je u otrov od onih koji imaju otrov u sebi - naglasio je Zacaroni.

Pažnju je posvetio i klubovima koji su osudili naslovnu stranu - Interu, Romi i Milanu.

- Sve te italijanske klubove treba da bude sramota. Kroz tvit su nas okrivili i to kako? Samo na engleskom, kako bi izazvali dobre reakcije u inostranstvu. Borba protiv rasizma je ozbiljna stvar. Ovakve optužbe su samo lažni moralizam kako bi se dobio naslov antirasizma. Ako se usude da me optuže za rasizam - sve ću da ih tužim - rekao je Zacaroni.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati