Politika

[ Izvor: Mediji ]

12. 10. 2024. 18:32 0

Aleksić: Učestvovaćemo na svim protestima tamo gde to od nas budu tražili ekološki aktivisti

Predsednik Narodnog pokreta Srbije (NPS) Miroslav Aleksić je izjavio da će ta stranka učestvovati na svim protestima i blokadama gde god od nje to budu tražili ekološki aktivisti.

- Naša stranka i aktivisti će im biti na raspolaganju. Videćemo se u narednim danima, razgovaraćemo o detaljima - rekao je Aleksić novinarima u Beogradu u pauzi sednice Glavnog odbora svoje stranke, na pitanje da li će NPS učestvovati na protestu u Loznici koji je za sredu najavilo udruženje "Ne damo Jadar".

Kako je naglasio, "borba tek počinje", jer "ne smemo dozvoliti da Srbija postane žrtva međunarodnih kapitalista koji žele da ono što mogu otmu od Srbije".

- Srbija ne sme da bude rudarska kolonija, ne sme da se poredi sa afričkim zemljama koje se bave rudarstvom - kazao je Aleksić.

On je rekao da je opozicija ove nedelje na sednici Skupštine Srbije učinila sve da građanima ukaže na opasnost od otvaranje rudnika litijuma i bora i njihove prerade u području Jadra.

- Verujem da će to građani shvatiti i da će se pridružiti ovoj našoj zajedničkoj borbi - rekao je Aleksić.

On je na otvaranju sednice Glavnog odbora NPS istakao da su "heroji svi koji se u svojim sredinama - selu, gradu - bore da ne budu sluge režima".

Govoreći posle njega poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević je Aleksiću poklonio dres sa natpisom "Ili Srbija ili Rio Tinto i naprednjačka mafija", uz objašnjenje da predstoji "velika utakmica".

Naglasio je da se posle promene vlasti ne sme dozvoliti da se napravi "most" da bi "na stranu svetla" preko njega prešli "oni koji su danas na strani zla".

Svečanosti povodom prve godišnjice osnivanja NPS, zbog koje je održan i Glavni odbor, prisustvovali su predstavnici i drugih opozicionih stranaka, Udruženja "Ne damo Jadar" i estradni umetnik Milan Topalović - Topalko.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Probaj i ti, zabavno je

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati