Politika

[ Izvor: Mediji ]

16. 09. 2024. 17:36 1

"Vlast hitno da sazove sednicu Odbora za Kosovo i Metohiju"

Narodni poslanik Srbija centra Slobodan Ilić podneo je zahtev za hitnim sazivanjem sednice Odbora za Kosovo i Metohiju u Skupštini Srbije, koji je podržalo još šest članova ovog odbora.

"Budućnost Srba na KiM je potpuno neizvesna. Žive u getu, bez osnovnih prava - ukinut im je dinar, srpska dokumenta, tablice, pošte, banke, benzinske pumpe. Firme im se zatvaraju, hapse ih i maltretiraju. Međunarodna zajednica to posmatra bez reakcije, a vlast Srbije saučestvuje u tom maltretiranju Srba. Sve se radi u dogovoru Vučić - Kurti", izjavio je Ilić.

On je naglasio da bi na sednici Odbora trebalo da prisustvuju predsednik Aleksandar Vučić, predsednik Vlade Miloš Vučević i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

"Predsednik i Vlada Srbije ne preduzimaju ništa da zaustave akcije prištinskih vlasti koje imaju za cilj da potpuno odstrane Srbe sa Kosova i Metohije. Sramota je što Odbor za Kosovo i Metohiju, pored svih ovih tragičnih događaja, nije održao nijednu sednicu osim prve koja je bila 2. aprila. Hitno je potrebno da se zakaže nova sednica Odbora kako bi poslanici mogli da iznesu svoje predloge za zaštitu Srba koji tamo žive i koji su trenutno u velikoj opasnosti", zaključio je Ilić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Prečica

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati