Politika

Direktno.rs

07. 09. 2024. 10:06 1

Pernat posle napada na dete odgovorila gradonačelniku: Nije vaš posao da se skrivate iza institucija

"Gradonačelniče, Vaše čekanje na "potpune informacije od nadležnih organa" može trajati nedopustivo dugo, a svi znamo da te institucije često rade po nalogu moćnika, a ne u službi građana. Umesto da odmah osudite incident na osnovu svedočenja oca deteta koje je pretrpelo nasilje, Vi birate da čekate. Vaš posao nije da se skrivate iza institucija, već da reagujete kao lider zajednice i zaštitnik njenih najranjivijih članova", rekla je Sonja Pernat, narodna poslanica i predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Zrenjanin, čiju izjavu prenosimo u celosti.

"Rekli ste da Vam je "žao zbog incidenta", što jasno implicira da ste svesni da se dogodio. Ako je tako, zašto onda ne prepoznajete težinu onoga što se dogodilo i odmah ne kvalifikujete ovaj čin kao nedopustiv? Vaša uloga nije da budete ni sudija ni policajac, ali jeste da pokažete ljudskost, odgovornost i hitnu reakciju.

Proces će se pravno odvijati dalje, ali Vi ste ti koji odmah morate pokazati stav, jer ono što se desilo nije samo "incident", već napad na dostojanstvo jednog deteta. Vaša reakcija, ili njen izostanak, govori mnogo o tome kakvu zajednicu želite da vodite", zaključila je Pernat.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati