Politika

Direktno.rs

06. 09. 2024. 11:40 9

POKS: Odbijanjem Putinovog poziva Vučić potvrdio da je zapadni sluga

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) "najoštrije osuđuje odluku Aleksandra Vučića da odbije poziv Vladimira Putina za sastanak sa zemljama BRIKS, koja će imati dalekosežne štetne posledice po naš narod i državu".

- Države sa milijardu i po stanovnika kao Indija i najbogatije države sveta kao Saudijska Arabija su ovakav poziv nestrpljivo iščekivale i prihvatile, pa čak i Turska koja je članica NATO pakta i kandidat za ulazak u EU, a predsednik Srbije ga je odbio na nedoličan i neprimeren način, opravdanjem da u to vreme ima očigledno važnije goste - izjavio je predsednik POKS i poslanik u Skupštini Srbije Vojislav Mihailović.

- Nakon definitivne i očigledne izdaje Kosova i Metohije, predaje doline Jadra Nemcima za iskopavanje litijuma, sumanute kupovine višestruko preplaćenih francuskih aviona i prodaje oružja vrednog 800 miliona evra Ukrajini Aleksandar Vučić je ubeđen da je obezbedio sebi miran silazak sa vlasti po ugledu na svog prijatelja i mentora Mila Đukanovića - istakao je Mihailović i zaključio:

- Ovakvim drskim odbijanjem Putinovog dobronamernog poziva za učešćem Srbije na zajedničkom sastanku sa zemljama BRIKS, predsednik Srbije je ugrozio dalju saradnju sa Rusijom kao strateškim partnerom u odbrani Kosova i Metohije i Republike Srpske, kao i budućim gasnim aranžmanima. Čitav svet vidi da su zemlje BRIKS već sada u energetskoj, ekonomskoj i svakoj drugoj sferi nadjačale SAD i G7, osim Aleksandra Vučića, koji nepogrešivo bira pogrešnu i ubrzo poraženu stranu koju će podržati, ranije Hilari Klinton, a sada Makrona i Šolca - dodao je Mihailović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati