Politika

Direktno.rs

04. 09. 2024. 16:40 0

Vasiljević: Nesuđena gradonačelnica Novog Sada ipak nagrađena za preletanje

"Izbor dr Vesne Turkulov za v.d. direktora Kliničkog centra Vojvodine umesto za gradonačelnicu Novog Sada, za šta je bila kandidat Srpske napredne stranke na izborima i nosila gradsku listu, otvorilo je pitanje da li su se naprednjaci zaigrali u svojim kadrovskim kombinatorikama ili je posredi primer za nagrađivanje preletača. Jedino što je očito je da su Novosađani koji su glasali za SNS kandidatikinju Turkulov za gradonačelnicu - prevareni. Umesto nje, za gradonačelnika su dobili novog starog gradonačelnika Milana Đurića, a dr Vesna Turkulov je potom prešaltana na rukovodeću funkciju KCV i zbacila dr Editu Stokić, takođe protivzakonito dugogodišnju v.d. direktorku KCV", rekao je Milan Vasiljević, poslanik Stranke slobode i pravde u Skupštini AP Vojvodine, čiju izjavu prenosimo u celosti.

"Model deluje poražavajuće isto, jer zašto za ovu funkciju nije raspisan konkurs, kako zakon nalaže, pa da bude izabran najbolji među najboljima koji bi se kandidovao za direktora Kliničkog centra Vojvodine, nego se 5 godina, protivzakonito, direktori postavljaju i održavanju u privremenom v.d. stanju, jer tako je lakše da se njima zapravo upravlja?! Tako je lakše da ih režim „drži na uzici”?! Kao što je i prethodnicu, dr Editu Stokić, držao od 2019. a onda je vezao za brojne sumnjive poslove i koruptivne i kompromitujuće nabavke, kupovine, a potpis je njen, nije ni Vučićev, ni Vučevićev, neće biti ni Lončarov.

Izlišno je apelovati na savest, budući da je, kao bivši kadar DS-a, dr Turkulov danas perjanica naprednjačke vlasti. Ipak, nije zgoreg podsetiti da je vlast prolazna, ali da će trag preletanja u vladajuću stranku i pristajanje na korupciju biti veoma dobro zapamćeni", zaključio je Vasiljević.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati