Politika

Direktno.rs

27. 08. 2024. 09:18 94

Vuk Drašković se POVUKAO sa čela SPO posle 34 godine - za naslednika izabrao SEKRETARICU!

Verovali ili ne, na web sajtu Srpskog pokreta obnove (SPO) javnosti se obratio izvesni Aleksandar Cvetković i objavio da je on novi predsednik stranke i da se posle 34 godine uspešnog bavljenja politikom Vuk Drašković povukao sa trona. Kako saznajemo, upravo oktroisani Aleksandar Cvetković je bio dugogodišnji poslovni sekretar (sekretarica) Vuka Draškovića.

Poslanici SPO-a izabrani na listi Srpske napredne stranke, Aleksandar Čotrić i Aleksandar Jugović, odbili su da naslede Draškovića. Ostaje nejasno da li je ostavku podnela i Danica Drašković sa izuzetno dobro plaćene funkcije člana odbora Naftne industrije Srbije (NIS).

Naslednik Vuka Draškovića između ostalog je u svojoj izjavi napisao:

- Odlukom stranačkih organa u skladu sa Statutom SPO, na funkciju predsednika stranke sam izabran nakon ostavke dosadašnjeg predsednika i osnivača SPO gospodina Vuka Draškovića 12. jula. Ova promena je 19. avgusta upisana i u registar političkih stranaka pri Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave - naveo je on i dodao:

- Ne znam postoje li slučajnosti, ali želim da verujem da simboli često govore i o našim sudbinama. Tako su dva velika hrišćanska praznika obeležila ove naše odluke. Petrovdan i Preobraženje Gospodnje. Na dan Preobraženja Hristovo lice se izmenilo i zasijalo kao sunce, a haljine Njegove postale su sjajne i bele kao sneg.

Amin.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 94

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati