Politika

Direktno.rs

23. 07. 2024. 19:17 3

"Umesto da nešto urade, Maja Gojković i Tatjana Macura samo pričaju o sprečavanju femicida"

"Sastale se Maja Gojković i Tatjana Macura da pričaju o sprečavanju nasilja i borbi protiv nasilja nad ženama. Da, dobro ste pročitali, da pričaju, i to hvalospeve jedna drugoj, a na pamet im ne pada da nešto urade po tom pitanju iako je samo u prošloj godini ubijeno 28 žena, najčešće od partnera ili bliske osobe, a ove godine taj broj je već 11", izjavio je danas Bojan Jankulović, pokrajinski poslanik Stranke slobode i pravde.

Jankulović je podsetio da Stranka slobode i pravde već 5 godina zahteva da se uvede jedinstven registar nasilnika, da se femicid uvrsti kao posebno krivično delo ubistvo žene iz mržnje i da se ekonomski osnaže žene.

"Samo na taj način ćemo zaštititi naše majke, ćerke, sestre. Priča ne pomaže, od vaše priče i nerada žene u Srbiji postaju samo broj. 12 godina ste vlast, a nasilja nikad više. Zato, prestanite sa pričom i nešto uradite ili, ako nećete, povucite se - jer svima u Srbiji od vaše priče je muka", zaključio je Jankulović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati