Politika

Direktno.rs

19. 07. 2024. 16:49 24

Aleksić Vučiću i Šolcu: Nećete uništavanjem naše zemlje plaćati cenu autokratije

"Aleksandar Vučić je ucenjen krađom i kriminalom i ponaša se kao podanik pred stranim silama, a građani Srbije plaćaju cenu", rekao je danas predsednik Narodnog pokreta Srbije (NPS)i narodni poslanik Miroslav Aleksić, nakon potpisivanja Memoranduma o razumevanju između Srbije i Evropske unije o strateškom partnerstvu o održivim sirovinama.

Aleksić ističe da je potpisivanje ovog sporazuma, koji je štetan i za građane i za državu, jer direktno ugrožava zdravlje i živote ljudi, a Srbiji ne donosi nikakvu veliku dobit, već samo strancima koji su počeli da nam rasparčavaju državu na komade, kako kome odgovara, cena podrške autokratije u Srbiji.

"Bolje im je da uništavaju našu zemlju nego svoju. Ni u jednoj demokratskoj zemlji u EU ne bi moglo da se dogodi da vlast samovoljno radi protiv volje i interesa naroda i da ga u tome još podržava međunarodna zajednica", dodao je Aleksić.

Aleksić naglašava da je odnos EU prema Srbiji krajnje licemeran i da ovaj sporazum direktno krši standarde na kojima počiva sama EU i dodaje da će nam đavo biti kriv kada jednoga dana kažu da Srbija ne može u EU, jer kršimo ekološke standarde.

"Njihov motiv je najniža rudna renta od tri posto, kao i korupcija uz koju se kontroliše rad institucija. Nema ovde nikakve brige za građane Srbije, njihovo zdravlje, kao i život budućih generacija. Mi obični građani ove zemlje dobićemo samo bedu, siromaštvo i pustoš, a strane kompanije ogroman profit kom u EU ne mogu da se nadaju", rekao je on.

Aleksić poručuje da je pitanje iskopavanja litijuma pitanje našeg opstanka u budućnosti i da treba svi zajedno da ustanemo i suprotstavimo se, jer dosta su nas ugnjetavali i mazali nam oči oni koji gledaju samo što više da se obogate i profitiraju, a nas i našu decu guraju u provaliju svojih bahatih interesa i deponiju sumporne jalovine.

"Ovo što se danas dogodilo nije nikakav čvrst temelj za budućnost Srbije, već sunovrat za državu, građane, ekonomiju, poljoprivredu i sve ostalo što jednu zemlju izdvaja od puke tačke na mapi sveta, a mi upravo idemo ka tome. Zato je ovo borba svih nas u kome god delu Srbije živeli i zalog za buduća pokolenja. Zbog njih moramo da ustanemo, da se borimo i oteramo jednom za svagda one koji nam ne žele dobro iz naše Srbije", zaključio je Aleksić.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 24

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati