Politika

Direktno.rs

14. 06. 2024. 15:08 2

Stefanović: Diplomatija SNS vlasti usmerena na udomljavanje stranačkih kadrova

"Preskupi su vaši slatki inostrani dani i apanaže za ovaj narod. Diplomatija naprednjačke vlasti je usmerena na udomljavanje stranačkih kadrova, od kojih neki dođu u Srbiju samo da uzmu rešenje za odlazak u novu ambasadu Srbije u svetu", rekao je Borko Stefanović, zamenik predsednika Stranke slobode i pravde nakon zasedanja Odbora za spoljne poslove Skupštine Srbije tokom kojeg je saslušavana grupa budućih ambasadora.

Stefanović je istakao da nove ambasadore krase bezidejnost, strah od šefa na Andrićevom vencu i neznanje.

- Odlazite u svet bez ideje kako da unapredite odnose sa tim državama, kako da pospešite naš izvoz i sa jedinim zadatkom - da probate da odbranite vlast SNS-a i njenu spoljnu politiku lutanja, avanturizma i sukoba - dodao je.

Dalje je kritikovao njihovu ulogu, rekavši da će "služiti za dočeke na aerodromima, transfere do hotela i sastanke, dok prihvataju da zastupaju politiku koja štiti režim ogrezlog u korupciji i stalnom nasilju".
- Odlazite najčešće preko reda, gurajući profesionalce u stranu. Zato će vaš diplomatski posao biti neuspešan - rekao je Stefanović.

- Ne može biti uspešan jer idete kako bi branili režim i promašenu politiku sukoba i izolacije, a ne budućnost Srbije. Duga je kolona neškolovanih, korumpiranih i bahatih SNS diplomata koji u ključnim trenucima za Srbiju sede po ambasdama, paralisani od straha od Cara i neznanja u kojem žive - zaključio je Stefanović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Idolatrija

Zoran Živković [21.06.2024.]




Video dana

Aplauz

Anketa

Da li će Srbija proći grupu na Evropskom prvenstvu?

Rezultati