Politika

[ Izvor: TV Prva ]

04. 06. 2024. 11:33 10

Brnabić: RTS bio naklonjen opoziciji u kampanji

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da će od Kancelarije OEBS za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) tražiti dodatna pojašnjenja u vezi sa delom njihovog izveštaja o lokalnim izborima koji se odnosi na medijsko izveštavanje.

Ona je gostujući na televiziji Prva kazala da je ODIHR bio kritičan kada je reč o zastupljenosti vlasti u medijima i ocenila da javni servis (RTS) nije bio naklonjen vladajućoj većini nego opoziciji.

- Javni servis je do te mere bio naklonjen opozicionim strankama. Nije u redu da u debatnoj emisiji na RTS-u odnos snaga bude tri na prema jedan i da opozicija ima 45 minuta, a naš predstavnik 15 - navela je Brnabić.

Šef Posmatračke misije ODIHR Lamberto Zanijer izjavio je u ponedeljak da je uočeno "selektivno medijsko izveštavanje" tokom predizborne kampanje za lokalne izbore i da su mediji javnog servisa primarno bili usmereni na predsednika, vladu i vladajuće stranke.

- Opoziciji su omogućili pristup medijima tokom poslednjih deset dana pre izbornog dana. Nacionalni privatni pružaoci medijskih usluga u velikoj meri favorizuju javne funkcionere i vladajuće stranke, dok sa druge strane marginalizuju i često u negativnom svetlu izveštavaju o opoziciji - rekao je Zanijer.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati