Politika

Direktno.rs

23. 05. 2024. 17:54 5

Jovanović: Sramna rezolucija - u Srebrenici nije bio genocid

Usvajanje u Generalnoj skupštini UN istinski sramne Rezolucije o takozvanom "Međunarodnom danu sećanja i obeležavanja genocida u Srebrenici" pokušaj je da se laž pretvori u istinu i time ponizi srpski narod, ugrozi opstanak Republike Srpske i potvrdi zapadno viđenje jugoslovenske krize po kom su Srbi najveći krivci za rat. Vrhunac je licemerja da su njeni predlagači, kao i neki od kosponzora, odgovorni za smrt miliona ljudi i za neke od najvećih zločina u istoriji čovečanstva, navodi se u saopštenju Miloša Jovanovića, predsednika Novog DSS-a, koje prenosimo u celosti.

- Zato je važno podsetiti i nikada ne zaboraviti da su ratovi iz devedesetih godina prošlog veka nametnuti srpskom narodu i da su upravo Srbi najveće žrtve tih ratova i jedini narod koji je na ovim prostorima bio žrtva genocida. Podjednako je važno stalno insistirati i na jedinoj istinitoj činjenici - a ona glasi da u Srebrenici nije počinjen zločin genocida!

Uprkos diplomatskim aktivnostima Republike Srbije poslednjih nedelja, prilično glasno predstavljenih u domaćoj javnosti, Rezolucija je nažalost usvojena uz nezanemarljiv broj glasova ZA, od kojih su mnogi iz država koje predstavnici vlasti nazivaju "prijateljskim" ili čak državama "strateškim partnerima“. Očigledno je da to više ne mogu biti, a mnoge to nikada nisu ni bile.

Stoga Novi DSS, pored održavanje sednice Narodne skupštine na kojoj bi se otvorilo pitanje spoljne politike Srbije, smatra da bi usvajanje rezolucije narodnih skupština Srbije i Republike Srpske, kojom bi zajednički i u potpunosti odbacili perfidnu a istovremeno brutalnu laž o takozvanom genocidu u Srebrenici, bilo od najvećeg značaja - zaključuje Miloš Jovanović, predsednik Novog DSS-a.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Politički kameleoni

Zoran Živković [12.06.2024.]




Video dana

Kreativna radionica

Anketa

Dokle može Srbija na Evropskom prvenstvu?

Rezultati