Politika

[ Izvor: Nova.rs ]

11. 05. 2024. 17:53 22

Sandra Božić - impozantna biografija SNS-ovke

Posle gotovo sedam godina na poziciji narodne poslanice u Skupštini Srbije, Sandra Božić prešla je u izvršnu vlast, ali pokrajinsku. Te će ubuduće biti potpredsednica Vlade Vojvodine. Svoje prve "političke korake" načinila je u JKP "Pančevo", dok ju je najviše "proslavilo" vređanje iz poslaničkih klupa.

Na pitanje zbog čega je ušla u politiku, Sandra Božić kaže da je u politiku ušla, jer nije želela da bude pasivni posmatrač.

- Bilo je teško gledati moje Pančevo čije građane su tajkuni ostavili bez posla. U tom trenutku smo i ja i moji roditelji bili bez posla, bila sam u braku, tada su moje ćerke bile male. Svakog dana sam gledala skupštinske prenose i znala sam da ću jednog dana sedeti tamo - tvrdila je Božić.

Ali pre nego što je sela u poslaničku klupu Božić je bila direktorka JKP “Grejanje” u Pančevu.

Narodna poslanica postala je 2016. godine i na tom mestu se zadržala do 2023. U žižu javnosti dospela je maja 2020. godine, kada je zajedno sa poslanikom SNS Aleksandrom Martinovićem stupila u štrajk glađu ispred Skupštine Srbije zbog toga što "tužilaštvo i sudstvo ne reaguju na fašističke ispade Boška Obradovića".

Štrajkovala je, međutim, nepun dan, a prestala je sa gladovanjem kada ju je predsednik Vučić pozvao da okonča gladovanje.

Ubrzo je krenuo njen vrtoglavi uspon na stranačkoj lestvici, pa je 2022. godine izabrana za potpredsednicu Narodne skupštine.

Božić je i ljubiteljka društvene mreže "X" koju koristi ili da pohvali nekadašnjeg šefa, predsednika Aleksandra Vučića, ili da što više izvređa svoje političke protivnike, bilo da su oni opozicioni političari ili javne ličnosti koje su sebi dozvolile slobodu da se javno ne slažu s politikom Srpske napredne stranke.

Pa je tako u jednom momentu meta bio i glumac Milan Marić, zbog toga što je govorio na jednom od protesta "Srbija protiv nasilja".

Božić koja "kao majka i žena osuđuje sramno seksističko i prostačko ponašanje poslanika Srđana Milivojevića prema koleginici Neveni Đurić", svojevremno je poručila svojim koleginicama iz opozicije da se "šetkaju pored poslanika SNS i da se nude".

Kada je devet poslaničkih klubova zatražilo od predsednika parlamenta Vladimira Orlića da se njegova potpredsednica razreši dužnosti ona im je poručila:

- Pre podne konferencija na kojoj se cmizdri o ženskim pravima sa sve siledžijama u redovima koji prete silovanjem i tuku žene, a posle podne nastavak satanizacije, monstruoznog i najmizoginijeg progona! Jedan regularan dan opozicije i njihovih nakaznih satrapa i sve uz podršku nova.rs - govorila je.

Meta njenih napada najčešće je bila Marinika Tepić, potpredsednica SSP, pa se mnogi još sećaju njene izave - "Stižu izbori, Đilas opet izvadio Mariniku iz džepa. Dao joj naredbu da vrišti i skiči i još jednom odigra svoju ulogu kokoške iz Morovića".

Tepićevu je nazivala i "tajkunskom narikačom", a tvrdila je i da ona poseduje stan od jednog hektara u centru Novog Sada. A predsednika SSP, Dragana Đilasa, često je častila epitetima, poput "đubre tajkunsko". Tvrdila je i da "Đilasovi psi proganjaju Danila Vučića na svakom koraku".

Bivšeg predsednika Pokreta slobodnih građana, glumca Sergeja Trifunovića, nazivala je bolesnikom, a napisala je i da ga "treba staviti u kontrolisanu sredinu, kako ne bi napravio veću štetu od običog lajanja zarad jedne crte".

Imala je i predlog za ime nove stranke Zdravka Ponoša - "topio tenkove, pa neka bude Baš-Čelik stranka".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 22

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati