Politika

Direktno.rs

15. 01. 2024. 11:02 3

"Za EU je Gračanica kultuno nasleđe tzv. Kosova"

"Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) smatra da jučerašnja poseta izvestioca Evropskog parlamenta za Kosovo Viole fon Kramon manastiru Gračanica nikako nije bila slučajna i da je najava insistiranja EU da nakon priznavanja međunarodnih RKS tablica bude sporoveden u delo i Član 7. francusko - nemačkog sporazuma koji predviđa formalizovanje statusa SPC na Kosovu i Metohiji", navodi se i saopštenju POKS-a.

- Primenom francusko-nemačkog sporazuma Gračanica, Pećka patrijaršija, Dečani i sve naše svetinje na Kosovu i Metohiji više neće biti deo kulturnog nasleđa Srbije. To je sasvim jasno iz izjave Viole fon Kramon koja je tokom posete Gračanici rekla da EU želi da vidi različito kulturno nasleđe na tzv. Kosovu. Vlast koja je prihvatila i primenjuje francusko-nemački sporazum i tzv. evropske integracije zauvek se odriče neprocenljivih duhovnih i kulturnih dobara - izjavio je predsednik POKS Vojislav Mihailović.

- Put kojim je ova vlast pošla sve je bliži provaliji. Nakon priznavanja međunarodnih tablica RKS, ostaje im samo još da priznaju i pasoše lažne države Republike Kosovo, da se odreknu svih srpskih svetinja tamo i de fakto priznanje secesije naše južne pokrajine je završeno - dodao je Mihailović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati