Politika

Direktno.rs

03. 12. 2023. 18:44 29

Đilas odgovorio Tadiću: Znao sam jednog čoveka...

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas odgovorio je na navode predsednika SDS-a Borisa Tadića, koji je izjavio da nije deo izborne liste "Srbija protiv nasilja" zbog Đilasa i dodao da je pregovarački proces o formiranju velike koaliciji otišao u ćorsokak onog momenta kada se lider SSP-a uključio "sa svojom snagom u određenim medijima i finansijskom snagom".

- Znao sam jednog čoveka, bio je predsednik Srbije koji je pobeđivao Šešeljevog radikala Tomislava Nikolića osvojivši čak 2,3 miliona glasova. Čoveka koji se nije plašio da krene u obračun sa kriminalom, sa Šarićima, sa Jocom Amsterdamom, Canetom Subotićem... Znao sam jednog čoveka koji je hrabro završio saradnju sa Haškim tribunalom, koji se izvinio u Srebrenici i koji je rekao ne Angeli Merkel kada je tražila da se država Srbija povuče sa severa Kosova. Čoveka koji nije odustajao od ideje Srbije u Evropi, čuvajući odnose sa Rusijom i Kinom - rekao je Dragan Đilas.

- Taj čovek je kao i svaki drugi čovek i grešio, ali je mnogo toga dobrog i ispravnog uradio. Bio sam i tada i sada sam ponosan što sam bio deo njegovog tima - dodao je Dragan Đilas.

- Ako ga neko sretne neka mu kaže da se ne bavim njime, da o njemu nikada ne pričam iz dva razloga. Prvi - jer poštujem ono što je nekada radio. I drugi - žao mi je da gledam kako je od onakvog čoveka doveo sebe na nivo stranke od 1% glasova u kojoj nije ostao niko osim njega. Kažite mu da nikada njegov ulazak na zajedničku listu opozicije nije bio tema sastanaka lidera stranaka i da smo samo primili k znanju informaciju da SDS razgovora sa Miroslavom Aleksićem da preko NPS-a uđe u koaliciju. I da niko nije rekao da je protiv - naveo je predsednik Stranke slobode i pravde.

- I ako stignete, na kraju mu kažite da bez obzira na sve teške reči koje mi stalno upućuje kao što to rade i naprednjaci, on nije moj politički protivnik već su to Aleksandar Vučić i njegov režim. I da listi na kojoj je sa Sašom Radulovićem iskreno želim da pređe cenzus, kako se ne bi izgubio nijedan opozicioni glas - zaključio je Dragan Đilas, predsednik Stranke slobode i pravde.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 29

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Gol(f)man

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati