Politika

D. Ljutić

20. 11. 2023. 17:03 13

Brnabićkino NE Vučiću?

Glavni cilj Ane Brnabić je da Aleksandru Vučiću bude obezbeđeno mesto “u istoriji”, bar onakvoj kakvu on piše i priželjkuje. Upravo ta žrtva u negovanju kulta Vučićeve ličnosti, bio je obavezan element “politike” koju je vodila kao predsednica Vlade. Oni koji je znaju, i znali su je i pre nego što je ušla u politiku, kažu da je “karijeristkinja” reč koja odlično opisuje nekadašnju predsednicu Vlade. Međutim, ovog puta šef je tražio da se u slučaju poštara i paora još dodatno žrtvuje, što ona više ne prihvata i iznenada je poželela deo mogućeg uspeha oko slučaja poštara i paora.

Ni poljoprivrednici ni poštari ne odustaju od protesta i ponavljaju da im ne pada na pamet da prave polovične sporazume. Takođe navode da je njima ugrožena osnovna egzistencija i da će zato ići do kraja, odnosno ispunjavanja zahteva. Ana Brmabić nije došla u Novi Sad gde su je čekali poštari i to zbog, kako navode naši izvori, izričitog naređenja Aleskandra Vučića.

Anu Brnabić je predsednik Srbije promovisao u izvršioca važnih državnih poslova. Ono što ju je preporučilo u raznim razgovorima sa štrajkačima iz gotovo svih sfera društva, jeste izrazito oskudna rečitost i upadljivo skromni misaoni sklop. I kao takva postala je iznenadni ekspert za mnoga važna pitanja. Uvek je tražila neke poruke u svojim govorima, kojih nema, kako bi saopštila nešto što ne ume i što ne odgovara situaciji. Do sada je u potpunosti odgovarala Vučiću kao takva, jer mu je to omogućavalo da se posle njenih "slučajnih brljotina" pojavi kao pobednik. 

Dok traktori budu blokirali puteve širom Vojvodine, organizatori protesta će čekati da se premijerka Ana Brnabić pojavi u Klubu poljoprivrednika u Kisaču. Oni očekuju da im premijerka i njeni saradnici na tom sastanku na samom početku tačno predoče usmeni i pismeni plan implementacije uređenja tržišta, kao i da im se ispuni zahtev da će dizel moći da kupuju na svim pumpama bez akciza sa PDV-om. Ukoliko se ne ispune ovi osnovni uslovi, protesti će se nastaviti i još više radikalizovati. Za sada nema informacija da će neko iz Beograda dolaziti u Kisač.

Jer, plan je kako Direktno.rs. saznaje, već viđen u nekim ranijim slučajevima. Rimejk je tajna Vučićevog uspeha. U glavnim ulogama naši stari znalci Ana Brnabić i Aleksandar Vučić. Vučić bi trebalo da se uskoro pojavi na nekoj njemu bliskoj televiziji i ugasi i protest poštara i poljoprivrednika. Podariće im traženi novac. Pre toga će ih pustiiti još malo, ali će on na kraju biti taj koji gasi požar a ne Ana Brnabić. U ovom trenutku, usred predizborne kampanje, ne odgovaraju mu protesti. 

I inače, glavni cilj Ane Brnabić bio je da Vučiću bude obezbeđeno mesto "u istoriji", bar onakvoj kakvu on piše i priželjkuje. Upravo ta žrtva u negovanju kulta Vučićeve ličnosti, bio je obavezan element "politike" koju je vodila kao predsednica Vlade. Oni koji je znaju, i znali su je i pre nego što je ušla u politiku, kažu da je “karijeristkinja” reč koja odlično opisuje nekadašnju predsednicu Vlade. Međutim, ovog puta šef je tražio da se u slučaju poštara i paora još dodatno žrtvuje, što ona više ne prihvata i iznenada je poželela deo mogućeg uspeha oko slučaja poštara i paora. Navodno, spremna je da zapreti štrajkačima, ali samo uz nagrad.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati