Politika

[ Izvor: Mediji ]

02. 10. 2023. 15:37 2

Plenković i Rama traže da EU kazni Srbiju

Predsednik Vlade Albanije Edi Rama i hrvatski premijer Andrej Plenković osudili su nasilje srpskih paravojnih snaga na severu Kosova i to što ih, kako kažu, Beograd pretvara u heroje, zatraživši zbog toga mere Evropske unije i zapada protiv Srbije, prenela je Hrvatska-radio televizija.

Rama, koji boravi u zvaničnoj poseti Zagrebu, rekao je da je "agresija paravojnih snaga jednako zabrinjavajuća kao reakcija Beograda".

- Imamo zločin, ubistvo policijskog službenika, te pravljenje onih koji su ga počinili herojima - rekao je Rama, naglasivši da to ne sme da bude prihvatljivo u Evropi koja gaji suprotne vrednosti.

Plenković je naglasio da "ti potezi ne mogu ostati bez odgovora" i da "odluka Beograda o danu žalosti gotovo da podrazumeva identifikaciju s onim što se dogodilo".

Naglasio je da će uslediti istraga kako bi se u potpunosti utvrdilo što se dogodilo, nakon čega će posebni izaslanik EU za dijalog Prištine i Beograda doneti predloge mera.

Plenković je naglasio da je siguran da će mere biti donete, a Rama je pozvao da se one primene bez gubljenja vremena jer, kako je naveo, odluka Beograda o danu žalosti ne ostavlja prostora za drugačije interpretacije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati