Politika

Direktno.rs

17. 08. 2023. 10:21 0

Kovačević: Promet i transport tovljenika obavlja se noću, jer tada nema policije

Promet ikamionski transport tovljenika u Mačvi ovih dana se obavlja samo noću, da bi se izbegla kontrola policije, a država i dalje ne sprovodi adekvatno sve mere za efikasno suzbijanje afričke kuge svinja - izjavio je danas Vladimir Kovačević, predsednik Nove - Da se struka pita (Nova D2SP).

- Razlog zbog čega se ovakva trgovina i dalje obavlja, a transport kamionima samo noću, potpuno je nepoverenje stočara širom Srbije, a naročito u Mačvi, u želju i sposobnost države da isplati adekvatno novčano obeštećenje za štetu usled uginuća i eutanazije svinja - rekao je Kovačević.

Kovačević napominje da je, pored divljih svinja, ljudski faktor jedan od najvažnijih razloga za nastavak širenja svinjske kuge.

- Najveći krivci su odgovorna lica države koja i dalje neozbiljno shvataju ovu fatalnu bolest svinja. Za to najveću odgovornost ima ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković. Kriva je i zbog toga što nije uspostavljeno poverenje da se stočari mogu osloniti na svoju državu kao zaštitnika i prijatelja u nevolji - navodi Kovačević.Predsednik Nove D2SP upozorava da je sasvim sigurno, zbog serija anomalija u odnosima države i stočara, da svežeg domaćeg svinjskog mesa do kraja godine neće biti.

- Zbog toga, kao stranka, tražimo hitnu smenu nadležne ministarke poljoprivrede Jelene Tanasković, a od premijerke Ane Brnabić hitnu reakciju na sve propuste njenog uposlenika i saniranje svih šteta koje se svakodnevno nastavljaju u ovoj oblasti - ističe Kovačević.

On dodaje da se sve ovo događa, jer se u Srbiji odavno struka ne pita.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Muzikalni magarac

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati