Politika

[ Izvor: Mediji ]

29. 05. 2023. 18:49 2

Tepić: Orlić hteo da završi sednicu

Predstavnici dela opozicije u Skupštini Srbije pozvali su građane na predstojeći peti protest "Srbija protiv nasilja" i upozorili Srpsku naprednu stranku da će biti odgovorna ako zbog delovanja provokatora dođe do incidenata.

Na konferenciji za novinare u parlamentu poslanici dela opozicije ponovili su da neće pregovarati s vlastima dok svi zahtevi protesta ne budu ispunjeni, te ukazali "da Skupština nije pijaca" i da neće da se, kako je rečeno "pogađaju" s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Naredni protest "Srbija protiv nasilja" najavljen je za petak, 2. jun u Beogradu, a novinarima u parlamentu obratili su se poslanici stranaka opozicije koje su pozvale na okupljanja građana.

Šefica poslaničke grupe Ujedinjeni Marinika Tepić rekla je da je predsednik parlamenta Vladimir Orlić na skupštinskom kolegijumu tražio da se sednica završi, ali da je, kako je kazala, nakon pritiska sazvao vanrednu sednicu za sutra. Tepić, koja predvodi poslanike Stranke slobode i pravde, Pokreta slobodnih građana, Sindikata Sloga i Pokreta za preokret prenela je da je Orlić tražio da današnja sednica bude završena iz proceduralnih razloga.
- Shvatili smo da poslanička većina režima Aleksandra Vučiča želi da okonča sednicu, da njen nastavak odloži za ko zna koji dan i da zaustavi celu raspravu - rekla je ona.

Prema njenim rečima, opozicija je potom saopštila da iz parlamenta neće da izađe dok sednica ne bude nastavljena.

- Kada smo saopštili da ostajemo ovde (u parlamentu), dobili smo uredno saziv za sutradan - rekla je Tepić.Pozvala je građane na protest "Srbija protiv nasilja" u petak ispred Doma Narodne skupštine Srbije, te najavila da će u narednim danima biti saopšten plan za okupljanje građana.

Tepić je dodala da vlast i u parlamentu "i dalje podiže lestvicu mržnje", te podsetila na izjave poslanika SNS Nebojše Bakareca o skupu „Srbija protiv nasilja“.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati