Politika

[ Izvor: Kolubarske.rs ]

11. 05. 2023. 10:16 26

Da li je SPS počeo da se cepa na Dačićev i Ružićev?

Odbornik SPS-a Đorđe Pavlović napustio je odborničku grupu SPS-JS u Skupštini grada Valjeva i ubuduće će nastupati kao samostalni odbornik Socijalističke partije Srbije. Svoju odluku dostavio je Skupštini grada, piše portal Kolubarske.rs.

Upitan zbog čega, ako je već odlučio da bude samostalni odbornik, nije napustio SPS, i da li očekuje da će, nakon ove odluke, biti isključen iz partije, Pavlović kaže da je razmišljao o izlasku iz SPS-a, ali još uvek nije doneo konačnu odluku.

– Iz SPS-a nisam istupio jer pojedinci koji su odlučili o mojoj smeni sa mesta šefa odborničke grupe SPS-JS u Skupštini grada, nisu moji ni tutori, ni mentori, nisu ni moji poslodavci, a ponajmanje su vlasnicu SPS-a pa da rade i raspolažu voljom bilo kog člana socijalista kako im se prohte, rekao je za Kolubarske.rs Pavlović i dodao:

On, naravno, dodaje da je razmišljao o izlasku iz SPS-a.

– Ukoliko u dogledno vreme ne dođe do ozbiljne kadrovske promene, gde ćemo uključiti nove, obrazovane, ostvarene i ljude bez ikakvih skrivenih namera, bez obzira na moju jaku želju i ubeđenja, mislim da ja više nemam šta tu da tražim, kazao je Đorđe Pavlović.

Što se tiče njegovog eventualnog isključenja iz partije, kaže da će ispoštovati svaku odluku partijskih organa.

– Ako se bude odlučivalo o mom isključenju iz partije, o tome će svakako odlučiti nadležni partijski organi i naravno da ću, kao ozbiljan, odgovoran i čovek kome je poštovanje demokratske procedure neupitno, tu odluku ispoštovati, rekao je Đorđe Pavlović.

Na sednici Skupštine grada, održanoj u utorak 9. maja, saopšteno je da će umesto Đorđa Pavlovića novi šef odborničke grupe SPS-JS biti dr Zoran Živković, a njegov zamenik dr Dušan Mirković.

Nakon saopštenja da će Pavlović nastupati kao samostalni odbornik SPS-a, Živković je rekao da odbornička grupa SPS-JS još uvek predstavlja jedinstvenu odboričku grupu, tako da je želja druga Đorđa Pavlovića o samostalnom nastupanju njegovo lično pravo i može nastupati isključivo kao samostalni odbornik, a ne kao samostalni odbornik grupe SPS-JS.

Odbornik Pavlović je odgovorio da nijedan sistem, pa ni skupštinski sistem Valjeva ne funkcioniše na nečijim željama, prohtevima, zamilsima, već na Ustavu Republike Srbije, Zakonu o lokalnoj samoupravi, Statutu Valjeva i Poslovniku Skupštine grada kojim je definisano kako i na koji način će odbornici nastupati.

– Ukoliko smatrate da ne treba da budem više član SPS-a, obavestite o tome predsednicu Skupštine grada. Ali o tome ne odlučujete ni Vi, ni odbornička grupa. Loše je ako milsite da skupštine i sistemi funkcionišu na osnovu nečijih želja, rekao je Pavlović na sednici Skupštine grada.

Kolubarske podsećaju da je Đorđe Pavlović sa mesta šefa odborničke grupe SPS-JS smenjen 22. marta, a o tome da nije više šef odborničke grupe saznao je iz medija, a medije je o smeni Pavlovića obavestio Gradski odbor SNS.

Inače, Pavlović je smenjen, bez izjašnjavanja odborničke grupe SPS-JS, samo sedam dana nakon što je, kao šef odborničke grupe na sednici Skupštine grada na kojoj se odlučivalo o dobitnicima nagrade grada Valjeva, zatražio smenu Zorice Jocić (SNS) sa mesta predsednice Komisije za dodelu godišnje nagrade grada Valjeva. Tada je predložio da se poništi nagrada Valjeva, koja se finasira novcem građana, a koju je prošle godine dobio za poljoprivredu Mališa Pajković, optuženi za trgovinu ljudima.

– Kada su ovakvi propusti u pitanju, moramo da pokažemo nulti stepen tolerancije. Ako sada ništa ne uradimo, nagrade svim prethodnim i budućim laureatima nemaju nikakvu težinu, čak vređaju nagrađene…, osim, naravno, nagrađenih za poslušnost, navedeno je, pored ostalog, u saopštenju za javnsot odborničke grupe SPS-JS koje je potpisao Đorđe Pavlović a prenose Nezavisne internet novine Kolubarskog okruga.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 26

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Uhvatiću te kad tad

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati