Politika

[ Izvor: Nova ]

03. 05. 2023. 11:52 23

Stefanović: Vlast se kocka interesom naroda

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde i predsednik Odbora Skupštine Srbije za spoljne poslove Borko Stefanović rekao je da bi "neuvođenje bar nekog paketa sankcija Rusiji cementiralo izolaciju Srbije", kao i da sa "ovakvom vlašću Srbija ne ide u pravcu Evrope".

- Iako nismo za sankcije kao takve i ne verujemo u njih kao poželjan instrument međunarodnih odnosa, ovde moramo pratiti svoj interes. Baš kao i sve ostale države sveta - rekao je Stefanović za list Nova.

Na pitanje o ponašanju većine članova Odbora za spoljne poslove, na kom je trebalo da se raspravlja o tome, rekao je da mu to ukazuje da su Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije "suštinski protiv članstva Srbije u Evropskoj uniji".

- Njihovi govori na Odboru i njihova odluka da uopšte ne glasaju za Predlog rezolucije o usaglašavanju naše spoljne politike sa EU nas udaljavaju od Evrope - istakao je Stefanović.

Kako je naveo, "nemamo gde drugde, već da se vratimo kući u Evropu".

- Režim ne želi to da vidi, kao ni prošli put, devedesetih godina (20. veka). Time se kockaju interesom naroda i države - ocenio je Stefanović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 23

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati