Politika

Direktno.rs

22. 04. 2023. 17:03 17

"Irena Vujović da podnese ostavku"

"Na Dan planete Zemlje još jednom zahtevamo da Irena Vujović, ministarka za zaštitu životne sredine, podnese ostavku ili da bude smenjena, jer nije ništa učinila da spreči zagađenje životne sredine u Srbiji, ni na normativnom ni na praktičnom planu", rekao je Janko Veselinović, predsednik Pokreta za preokret i narodni poslanik u razgovoru sa građanima Šapca u akciji "Preokret za Šabac - građani govore".

- Naše reke su pune industrijskog i komunalnog otpada, a ono šuma što nije posečeno je puno smeća, dok beležimo rekord, i to često svetski, samo po zagađenju vazduha. Srbija zbog Irene Vujović i, naravno, Vlade Ane Brnabić nije prijatno mesto za život, pa istraživanja pokazuju da značajan broj ljudi iz Srbije odlazi iz razloga što smo prljava zemlja - naveo je Veselinović i naglasio:

- To što ne rade svoj posao komunalna policija i inspektori odgovorne su lokalne samouprave, a to što ne radi država odgovorna je ministarka i Vlada Republike Srbije. Pokret za preokret će ubuduće insistirati na ovoj temi, ne samo zato što je preko potrebno da svoju politiku u oblasti ekologije uskladimo sa evropskim direktivama, već zbog toga što naša deca i mi treba da živimo u zdravoj životnoj sredini i na taj način damo svoj doprinos očuvanju planete Zemlje - naveo je predsednik Pokreta za preokret.

Poverenik Pokreta za Šabac Goran Marković - Goci govoreći o situaciji u Šapcu nakon tri godine vlasti SNS-a i SPS-a rekao je da se na današnji Dan grada Šapca, vidi u kakvom je grad stanju.

- Poslednje tri godine se i bukvalno gase svetla u našem gradu i Šabac opet iz grada prerasta u palanku. Mi ćemo u narednom periodu krenuti u borbu, da se Šapcu vrati dostojanstvo i Preokret će se zalagati da građani Šapca uzmu stvar u svoje ruke i da oni odlučuju, a ne partijske oligarhije - istakao je Marković.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 17

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati