Politika

Direktno.rs

05. 02. 2023. 20:54 11

Ponoš: Vučić pokušao da izvrgne ruglu Skupštinu

"Kao što je obesmislio Vladu, koja je "grupa saksija", predsednik Srbije Aleksandar Vučić sada pokušava da obesmisli parlament, sve po modelu "Marijan Rističević", jer poslanici Srpske napredne stranke pokušavaju da se ponašaju kao Rističević", izjavio je predsednik pokreta Srce Srbije (SRCE) Zdravko Ponoš. On je ocenio da je vreme da parlamentarna opozicija razmisli o opstrukciji rada parlamenta u ovakvim uslovima.

Ponoš je, na osnivačkoj skupštini opštinskog odbora SRCE u Staroj Pazovi rekao da je "Vučić svojim dvodnevnim performansom u Skupštini napravio cirkus, kako bi pokazao da je vladar u zemlji", a uz "sasluženje dvorskih luda", da bi na osnovu toga "vodio zemlju i obesmislio demokratiju".

- Pokazao je da mu ne treba Vlada, za ministre nije bilo mesta ni na galeriji, a Skupštinu je izvrgnuo ruglu, kako bi pokazao kako je ona prethodna, jednostranačka SNS bila umivenija. Njemu Skupština treba samo kao pokriće i da pruži formalni legitimitet njegovoj samovolji - dodao je Ponoš, navodi se u saopštenju.

- Poslanici vlasti pokušavali su da slede model ponašanja koji personalizuje Rističević i bili su uglavnom uspešni. Drugi model ponašanja je onaj Vladete Jankovića čemu je težio dobar deo poslanika opozicije. Nije lako dostići visine kao Janković, ali ni dubine kao Rističević - ocenio je Ponoš, a prenosi SRCE.

Ponoš je sugerisao da je vreme da parlamentarna opozicija razmisli o opstrukciji rada parlamenta u ovakvim uslovima.

- Treba razmisliti o bojkotu rada - poručio je Ponoš, koji je naglasio da će SRCE i dalje nastojati da bude konstruktivno prema kolegama iz opozicije i bezrezervan protivnik vlasti.

- SRCE neće podržati ništa što dolazi od ovakve vlasti. Nije tema tzv. sporazum koji nije ni predstavljen Skupštini, tema je Vučić i njegov režim. Ništa dobro Srbiji neće doneti ni jedan papir iza kojeg stoji Vučić i i njegova praksa privatizovanja državnih poslova i tajnih dogovaranja - piše u saopštenju.

Ponoš je sugerisao parlamentarnoj opoziciji da bi, zbog toga, trebalo da razmisli o bojkotu rada Skupštine, jer je raniji bojkot izbora "zažuljao" vlast.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati