Politika

Direktno.rs

03. 02. 2023. 21:58 11

Skupština usvojila izveštaj Vlade o pregovorima sa Prištinom

Poslanici Skupštine Srbije usvojili su većinom glasova izveštaj Vlade Srbije o pregovrima o Kosovu od septrembra 2022. do polovine januara 2023. Od 186 prsutnih poslanika, za Vladin izveštaj je glasalo 153, protv 23, a nije glasalo devet poslanika.

Poslanici Skupštine Srbije danas su drugi dan raspravljalo o Vladinom izveštaju o pregovorima sa Prištinom od septembra prošle godine do sredine januara.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u četvrtak, predstavljajući Izveštaj, rekao da je cilj otvoreni razgovor o izazovima sa kojima se država suočava, a ne prebacivanje odgovornosti.

Jučerašnju raspravu pratili su oštri verbalni sukobi i uzajamne optužbe, a sednica je u jednom trenutku bila na ivici fizičkog obračuna među poslanicima vladajuće stranke i dela opozicije. Predsednik juče nije izneo ceo francusko-nemački plan za Kosovo. Umesto toga, on je rekao da će govoriti o najlošijim tačkama tog sporazuma. Rekao je i da postoje neke dobre tačke, ali da nam „šargarepu“ niko ne garantuje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati