Politika

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

02. 02. 2023. 14:00 22

Kako je došlo do tuče u Skupštini (VIDEO)

Posle obraćanja opozicionih predstavnika, na koje je reagovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić došlo je najpre verbalnog, a onda i fizičkog obračuna između poslanika vlasti i opozicije. Pa, da se podsetimo kako je došlo do opšteg rasula u Parlamentu...

Kako je došlo do haosa u Skupštini?

Vučić je nakon obraćanja opozicionih predstavnika gotovo u potpunosti "izgubio živce" i krenuo praktično da viče na opozicione predstavnike.

- Možete da zamislite kako je uljudno ponašanje ovo navijanje sa poslovnikom. Vi ste Kosovo dali, a mi ga branimo. Lažovi jedni. Pošto ste već predali Kosovo i Metohiju, ja ću da objasnim kako ćemo da izlečimo Kosovo i Metohiju. Narod treba da vidi ovo vaše huligansko ponašanje... Više puta ste počinili najveću izjavu i pri tome ostajete. Oni nam drže predavanje o patriotizmu i Srbiji - poručio je Vučić i krenuo da pokazuje papire iz albanskih medija koji su objavili fotografije opozicionih transparenata iz Skupštine.

- Pustite ih neka rade šta hoće, kažu nema ih u velikim medijima, gostuju više od svih. E, sad da vam kažem, kažu došli smo do non-pejpera. Kažu mora to da se pokaže, a to je neoficijelni diplomatski papir… Nisam fasciniran nešto, šta biste? Da me bijete? Da se vi pitate, prodali biste Kosovo odavno - poručio je Vučić i rekao poslaniku Jovanoviću da je huligan.

Ujedno, dok je trajala diskusija i rasprava, svi opozicioni poslanici su ustali i pokazivali transparente ispred Vučića i reklamirali povredu poslovnika.

"Najveće huligansko ponašanje pokazuje Jovanović, lupa nogama"

- Kažete ZSO u skladu sa ustavom Kosova, lagali ste i obmanuli javnost, oni udaraju u klupe i pevaju navijačke pesme. Valjda su mislili da im se neko desi. Za mene je Kosovo srce Srbije, njima poslovnik i pare od Kolubare. A inače da znate da najveće huligansko ponašenje pokazuje Jovanović (DSS), koji lupa nogama i rukama, koji je izdao Kosovo na tacni 2008. godine. Mi spašavamo šta se spasti može… Ja sam govorio o povlačenju barikada, jer pojma nemate ništa o tome - rekao je Vučić, a za to vreme je opozicija krenula da traži ostavku predsednika Srbije.

Dok su trajale rasprave između predsednika i opozicije, Vučić je rekao da opozicija ništa nema pojma o Kosovu, barikadama…. Tada su opozicioni poslanici sa poslovnicima krenuli da ih reklamiraju i onda je nastao haos.

U jednom trenutku došlo je praktično do tuče između poslanika vlasti i opozicije ispred stola predsednika Aleksandra Vučića kada su se najpre verbalno, a onda i fizički obračunali poslanici vlasti i opozicije. Među prvima u reklamiranje poslovnika i dodatno razrešenje sukoba krenuli su poslanici Dveri među kojima je bio Ivan Kostić, poslanik Novog DSS Miloš Jovanović, poslanik Narodne stranke Borislav Novaković, ali su odmah dotrčali poslanici SNS Vladimir Đukanović, kao i poslanici Stefan Krkobabić, Milenko Jovanov, Đorđe Todorović.

Upravo je Todorović krenuo da oštro vređa poslanike opozicije, što se čulo tokom zasedanja.

U tom mometnu su ka opoziciji krenuli poslanici vlasti i krenuli da se guraju sa opozicijom uz neprimeren rečnik. Naravno, nije izostala ni reakcija predsednika Vučića.

- Je l' to najbolje što ste smislili Zavetnici, Dveri i ostali? Jeste zato došli da pokažete huligansko ponašanje - rekao je Vučić nakon čega je nastavljeno guranje i upotreba teških reči.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 22

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Neuspešan skok

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati