Politika

Luka Bencik

20. 12. 2022. 07:19 24

Drašković i Šešelj - prilagođeni za sve i svakog

Seizmografi na tlu EU su očitali rekordne vrednosti kada je isplivao skandal epsko- helenističkih razmera. Zašto helenističkih razmera? Kao glavni akter, ove grčke tragedije sa primesama iz serije romana Marija Puza, spominje se grčka parlamentarka Eva Kaili zbog korupcije i primanja mita. Istragom je u stanu pronađeno šest stotina hiljada evra, omiljena valuta naših revolveraša. Novac, odnosno u ovom slučaju tzv. podmazivač, vodi poreklo od nama bratskih zemalja: Bahrein, Iran, Irak, Kuvajt, Katar, Ujedinjeni Arapski Emirati. Zemlje koje su u Srbiji predstavljene kao da smo u kumovskim vezama, a sa kojima takođe imamo zajedničke projekte u vidu avio-prevoznika i projekta proizvodnje kineskih vakcina, gde se takođe treba postaviti pitanje fabrike za vakcine u Srbiji gde su potpisani sporazumi i ugovori, a fabrika i sama proizvodnja vakcina su samo nevidljivo slovo na papiru.

Naivnost evropske javnosti u kredibilitet Evropskog parlamenta i njegovih predstavnika je ravan naivnosti sobarice sa pasošem EU zemlje u nekom jeftinom motelu pored autoputa. Političarsko poštenje se može ogledati u malo izmenjenoj poslovici, a koja glasi: ko o čemu, političar o poštenju.Na prostoru bivše Jugoslavije, pronađeni iznos od šest stotina hiljada evra kod neke persone koja sačinjava neki sistem, bi se mogla svrstati u politički amaterizam, i odmah bi bio uperen u njega preki pogled zbog nedovoljnog umeća i znanja da se zagrabi veća količina finansijskih sredstava. Dok se sistematsko urušavanje, zapušavanje i iscrpljivanje državnih preduzeća, firmi, opština odvija, neke su se dinastije ustoličile koje će i u narednim decenijama nastaviti započeti posao i koji je sada u cvetanju koje će se prolongirati bez procesa uvenuća.

Jedna od porodica koje su se ustoličile je i porodica Krkobabić. Izgleda da će u Srbiji krenuti i snimanje serije pod nazivom prilagođenim za srpsku produkciju "Dedinje Abbey". Na našoj umetničkoj sceni, postoje profesionalni naratori fleksibilnih priča. Pioniri komunističke-nacionalističke-četničke naracije, a u pojedinim slučajevima i evropske, jesu Vuk Drašković i Vojislav Šešelj.
Stranka SNS-a bi se mogla okarakterisati kao biseksualna, ili žargonski rečeno "catch-all" partija. Najbolji glumac sadašnjice Vučić i njegova savetnica Suzi Vasiljević, savetnica na FDU, potiču iz Šešeljeve škole, gde su akcenat stavljeni na sledećim predmetima: zapaljiva retorika poput Molotovljevog koktela i poznavanje etno- psihologije, tj. lobotomičarsko - penetrirajući proces naroda putem medija i informative, i sposobnost da se uvidi u program "Zlatnog doba" koji doživljava svoj poslednji čin već deset godina. Škola nastavlja sa daljom produkcijom, a u poslednjih nekoliko meseci se sve intenzivnije nastavlja produkcija sa tematikom južne pokrajine. Novu dramu "Prosuto vino" može se gledati ove nedelje, gde se režiser igra sa osećajima straha i nade. Prema navodima medija, ova drama je nastala kada je kosovska policija zaplenila vino srpskom domaćinstvu-proizvođaču zbog neplaćanja poreza.

Nakon što se hajka smirila, i neprestanog Vučićevog ubeđivanja da je KiM sastavni deo Srbije i po Ustavu, zašto je čovek koji nije plaćao porez promovisan kao borac za očuvanje srpskih interesa na KiM? Ako se izvede sledeće premisa: ako je KiM u sastavu republike Srbije, a proizvođač vina Srđan Petrović nije plaćao porez na Kosovu; onda se može doći do sledećeg zaključka da Srđan Petrović nije plaćao porez republici Srbiji. Koliko bi minuta trebalo da poreska uprava i policija krenu u procesuiranje osoba zbog odbijanja plaćanja poreza na teritoriji Srbije?
Pokušajem Vučića da se pošalje vojska Srbije na sever Kosova, koje je Gabrijel Eskobar u samom početku nastanka te ideje stopirao, još je jedan pokušaj da se fokus preusmeri sa trenutnih problema: neprestana inflacija, prenaduvavanje cena osnovnih životnih namirnica na kojima se ubiraju ekstra profiti, moguća prodaja EPS- a, dolazak stranih investitora za koje zakon ne važi. Mitomanisanje je specijalnost koja nam jedina i ide od ruke.

Ponovni dolazak Obilića i cara Lazara se jedino može dogoditi u jutarnjem i brunch - programu Jovane Jeremić i Milomira Marića. Zašto je srpski narod odlazio sa Kosova i pre devedesetih i ratova? Zašto odlaze stotine hiljada, a vraćaju se hiljade? Zašto se godinama primaju dodaci i duple plate, ne plaća struja, porezi etc, ako KiM pripada Republici Srbiji? Koliko je milijardi evra, nestalo u akciji, na drugačije načine moglo biti investirano u Srbiji?

Srbija se nalazi u ulozi kaskadera pred opasnu vratolomiju koju se sprema realizovati, ali bez sigurnosnih provera.

Mora da se prihvati realnost i faktično stanje, planiranje budućnosti Srbije na realnoj bazi i prestanak gledanja komšija na nacionalnoj osnovi. Sve što je nastalo na nacionalističkoj mržnji i prosutoj krvi, neće se bazirati na organskim temeljima. Na ovim prostorima vlada epidemija primitivizma, koja će imati smrtne posledice u budućnosti. Da li želimo prihvatiti institucionalni sistem i sistematizaciju, ili kanal i kanalizaciju?

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 24

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Neuspešan skok

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati