Politika

Direktno.rs

29. 11. 2022. 11:37 0

Pitanja za Skupštinu i Vladu zbog oštećenja "Banovine"

"Pokret za preokret pita Ištvana Pastora, predsednika Skupštine Vojvodine, kako to da se do sada nije oglasio povodom oštećenja zgrade pokrajinskog parlamenta, usled izgradnje podzemne garaže, imajući u vidu da je on predsednik Skupštine Vojvodine,  čija je zgrada sada nebezbedna i neupotrebljiva", stoji u saopštenju Pokreta za preokret.

Njihovo saopštenje prenosimo u celosti:

"Pokret za preokret pita Pokrajinsku vladu u kakvom stanju je zgrada Skupštine Vojvodine imajući u vidu da je raspisan tender za izradu Elaborata o "stanju konstrukcije" ovog objekta i zašto kriju od javnosti izgled objekta sa unutrašnje strane.

Pokrajinska administracija je prvi zahtev za ponudu izrade elaborata uputila 16.11.2022. godine i on se odnosio na zapadno krilo, dok je već  23.12.2022. objavljen zahtev za elaborat za celu zgradu "Banovine". Sada je sasvim jasno da Pokrajinska vlada i rukovodstvo Skupštine Vojvodine nešto skrivaju od javnosti. To proističe iz samog zahteva za ponudom jer se u njoj  traži "procena stanja konstrukcije" i to ne više samo za zapadno krilo, iz kojeg su iseljeni zaposleni i u koji je zabranjen ulaz, već za  celu zgradu.

U tenderskoj dokumentaciji se traži merenje "sleganja objekta". Pitamo Pokrajinsku vladu zašto traže merenje "sleganja objekta", kada gradska vlast tvrdi da je ono u "planiranim granicama". Pitamo Ištvana Pastora da li je gradska vlast tražila njegovo odobrenje  da se "Banovina" "slegne" i da se administracija i poslanici  isele iz zgrade i da ne mogu da obavljaju tekuće poslove, po svemu sudeći ni da održavaju sednice Skupštine Vojvodine", zaključuje se u saopštenju Pokreta za preokret.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati