Politika

Direktno.rs

23. 11. 2022. 09:19 1

Kovačević: Ko procenjuje visinu ulaganja stranaca u Srbiji?

"Ko procenjuje visinu ulaganja stranih investitora u Srbiji? Na koji način se to radi? Ili je to izjava samih stranih investitora u saglasju sa Vladom Srbije?", pitao je Vladimir Kovačević, predsednik Nove - Da se struka pita, čiju izjavu prenosimo u celosti,

"Stiče se utisak, posebno iskusnim srpskim industrijalcima koji su gradili svoje fabrike, koji znaju koliko šta košta, da stotine miliona evra ulaganja u izgradnju fabrika koje stranci grade u Srbiji ne odgovaraju sasvim istini.

Dokaz ovoj tvrdnji je i bilo koja procena ovlašćenih procenitelja u Srbiji kao hipotekarni uslov za dodelu kredita kod poslovnih banaka. Vrlo retko se m2 industrijskog pogona u korist banke procenjuje iznad 1.000 evra.

Ističu se u javnosti stotine miliona evra stranih ulaganja da bi se smanjio značaj ogromnih državnih podsticaja novcem građana Srbije. Podsticaji se mere stotinama hiljada evra po jednom zaposlenom radniku.

Setimo se samo kritike ljudi koji su sada na vlasti, tadašnje SIEPE, koja je dodeljivala svim investitorima od 2.500 do 10.000 evra po zaposlenom.

Sada to zaista deluje kao vic.

Istrajna favorizacija stranaca kao investitora u Srbiji je prva stvar koju ćemo kao stranka promeniti kada za to dobijemo prvu priliku, a nadamo se već nakon prvih izbora planiranih u narednih godinu dana", zaključio je Vladimir Kovačević, predsednik Nove - Da se struka pita.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati