Izbori 2024

Direktno.rs

10. 12. 2023. 14:24 2

Kovačević: "Preko noći" su moguće za 30 odsto veće plate i 13. za sve radnike Srbije

Kandidat liste "Srbija na Zapadu - Da se struka pita" za premijera Srbije i gradonačelnika Beograda Vladimir Kovačević izjavio je danas da bi „preko noći“ mogla da se podigne plata za 30 odsto svim radnicima u Srbiji, uz minilmalnu solidarnost poslodavca, primenjujući kliznu skalu poreza i doprinosa.

Kovačević je u pisanoj izjavi ocenio da bi to moglo da se ostvari po principu „što je veća plata, manji su porezi i doprinosi“.

Predlog koji bi, po njegovim rečima, takođe promenio nabolje standard življena radnika u Srbji je isplata 13. plate, „uz sada minimalnu solidarnost države“.

- Ako su poslodavci isplatili radnicima poslednjih 12 plata sa pripadajućim porezima i doprinosima državi, predlog je da se 13. plata isplaćuje bez dodatnih davanja - rekao je on.

Na taj način bi, dodao je Kovačević, to bila stimulacija poslodavcima, takođe u korist za radnika.

- Isplatom ove plate u vreme novogodišnjih, odnosno božićnih praznika, vratila bi se empatija među porodicom i najmilijima, jer bi se stvorili uslovi kupovine sitnica i poklona svima koje volite. Sprovođenjem takvog predloga, direktno bi se uticalo i na dodatnu potrošnju, a time i na privredni rast cele države - izjavio je Kovačević.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati