Politika

Direktno.rs

04. 11. 2022. 09:16 9

Odbor DS u Valjevu podneo kolektivnu ostavku

Gradski Odbor Demokratske stranke u Valjevu saopštio je da je juče podneo kolektivnu ostavku zbog „autokratskog odnosa vrha stranke prema članovima DS“.

U saopštenju koje je potpisalo 19 članova Odbora, a u kojem je do juče bilo 26 ljudi, navedeno je da pred izbore nisu imali podršku iz centrale stranke, da predsednik ni vrh stranke nije došao na konvenciju u tom gradu, kao i da izborni uspeh valjevske DS, koji je, posle beogradskog, bio najbolji u Srbiji, nije tretiran na adekvatan način.

Demokrate Valjeva navele su nekoliko primera koje smatraju kršenjem statuta i samovoljom pojedinaca i istakli da „DS vode nedorasli zadatku“.

- Etički odbor čine ljudi vrlo sumnjivo i nestatutarno izabrani. Informativna služba je neprofesionalna, ali i vrlo tendenciozna i navijačka, što je opet suprotno Statutu. Stranka je vrlo vidljivo podeljena, različito mišljenje se ne trpi, nepotizam izražen. To nije Demokratska stranka u koju smo se učlanili, niti je to stranka kakva bi trebalo da bude - navedeno je u saopštenju.

Demokrate iz Valjeva dodale su da ne žele da budu „saučesnici u gašenju demokratskih principa u DS“ i dostavili potpise predsednika, potpredsednika i članova valjevskog gradskog odbora koji su podneli ostavke.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati