Politika

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

26. 10. 2022. 16:52 38

"Najveću kriminalnu grupu predvode Veselinović i Radoičić"

Potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković i danas je uznemirio poslanike vlasti ukazujući na veze režima sa organizovanim kriminalom. On je pitao premijerku zašto država sarađuje sa Zvonkom Veselinovićem i Milanom Radoičićem, koje su predstavnici međunarodne zajednice označili kao vođe najveće krminalne grupe, pa njihove firme dobijaju milione evra iz budžeta.

Pitao je i da li je etički da se budući ministar odbrane Miloš Vučević slika i vrti slavski kolač sa dva najveća kriminalca u Novom Sadu.Na današnjoj sednici Skupštine Srbije na kojoj poslanici raspravljaju o predlogu mandatarke Ane Brnabić za sastav nove Vlade Srbije, potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković upitao je na koji način će se njen kabinet izboriti sa kriminalom i korupcijom kad sarađuju sa ljudima koji se iznačavaju kao vođe organizoovanih kriminalnih grupa.- Ja ću citirati izveštaj Evropske komisije koji kaže da je učinjen ograničeni napredak kad je u pitanju borba protiv korupcije i kriminala i ja ću vam postaviti nekoliko pitanja. Kako mislite u narednom periodu da otklonite tu vrstu nadostatka? Prvo, najveća organizovana kriminalna grupa u Srbiji je grupa koju predvode Zvonko Veselinović i Milan Radoičić. Da li smatrate da je etično da te firme dobijaju novac iz budžeta? Podsetiću, firma Zvonka Veselinovića „Inkop“ radi na Koridoru 10. Pitam vas premijerko šta radi Zvonko Veselinović u poslovnom smislu u Novom Sadu? Podsetiću vas, njegova firma „Granit peščar“ iz Ljiga radi popločavanje trga u Novom Sadu. Taj posao je vredan 10 miliona evra. Da li smatrate da je etično, da poslove iz budžeta dobijaju Zvonko Veselinović i Milan Radoičić, ljudi koje su međunarodna zajednica i sve kredibilne institucije koje se bave borbo protiv kriminala označili kao najveću organizovanu kriminalnu grupu -  upitao je Novaković.
On je upozorio i na diskutabilne kontakte bivšeg gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića.

- Istorija mojih odnosa sa Milošem Vučevićem je tenzična, dopustite mi da napravim jedan obrt. Možda je on čovek koji je odgavarajući za mesto ministra odbrane, svojim obrazovanjem, životnim iskustvom, ali želeo bi da vam pokažem kao ključni dokaz zašto Miloš Vučević treba da bude ministar odbrane. Sliku Miloša Vučevića sa Snajperom, ali to nije pravi snajper, već je to Slobodan Milutinović Snajper najveći kriminalac Novog Sada i činjenica da se Miloš Vučević slikao sa Snajperom je jedina stvar koja ga kandiduje za ministra odbrane. Vidite li neki problem u tome? I to u gradskoj kući, gde se primaju najviši državnici. Ili to što slavsku pogaču okreće sa Markom Bosancem Bosketom, takođe osuđivanim kriminalcem koji predvodi konzorcijum firmi koje su dobile mogućnost za očitavanje brojila. To je ugovor za 9,8 milijardi dinara ili 100 miliona evra  - rekao je Novaković.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 38

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati